Εκλογές στο Τεχνικό Επιμελητήριο της Ελλάδας – Τα αποτελέσματα

Η Δημοκρατική Κίνηση Μχανικών (ΔΚΜ) που πρόσκειται στη Νέα Δημοκρατία είναι ο μεγάλος νικητής στις εκλογές, για την ανάδειξη της Κεντρικής Αντιπροσωπείας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, που διεξήχθησαν την Κυριακή 20/11/2016 και στις οποίες ψήφισαν 32978 μηχανικοί σε όλη την Ελλάδα.

Η ΔΚΜ αναδείχθηκε πρώτη με το 27,90% των ψήφων. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε η προσκείμενη στο ΠΑΣΟΚ Δημοκρατική Συμπαράταξη Μχανικών με 13,38 ενώ η Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Μηχανικών – Οικολόγοι Μηχανικοί – Συνεργαζόμενοι που υποστηριζόταν από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι τρίτη με 7,31%.

Η πρωτοεμφανιζόμενη παράταξη Ανασυγκρότηση Μηχανικών – ΤΕΕ από την Αρχή (ποσοστό 6,53%), κατατάχθηκε στην τέταρτη θέση. Η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Μηχανικών κατατάσσεται στην πέμπτη θέση με ποσοστό 6,09%. Η παράταξη Ελεύθεροι Επαγγελματίες Μηχανικοί (ΕΛΕΜ) βρίσκεται στην έκτη θέση με ποσοστό 5,81%. Η Αριστερή Αγωνιστική Ενωτική Συσπείρωση (ΑΡΑΓΕΣ) με ποσοστό 4,97% είναι στην έβδομη θέση. Η Πρόοδος & Αναβάθμιση ΤΕΕ επίσης πρωτοεμφανιζόμενη παράταξη είναι στην όγδοη θέση με ποσοστό 4,67%. Ακόμη 15 παρατάξεις και μεμονομένοι υποψήφιοι έχουν λάβει ποσοστά κάτω του 4%.

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη