Εκλογές στις 17/6. Ο Πρόεδρος του ΣτΕ υπηρεσιακός πρωθυπουργός.

Ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Παναγιώτης Πικραμμένος θα είναι ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός μέχρι τις 17 Ιουνίου, οπότε θα γίνουν οι νέες εκλογές, όπως αποφασίστηκε στην σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.

Ο νέος υπηρεσιακός πρωθυπουργός γεννήθηκε στην Αθήνα το 1945. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακά στο Παρίσι. Ακολούθησε καριέρα δικαστικού από τις 5 Ιουνίου 1976, ως εισηγητής του Συμβουλίου της Επικρατείας για να εκλεγεί πρόεδρος το 2010.

Έχει συμμετάσχει σε αρκετές νομοπαρασκευαστικές επιτροπές, ενώ την περίοδο 1992-1993 εργάστηκε στο νομικό γραφείο του τότε πρωθυπουργού Κ.Μητσοτάκη.

Όπως αναφέρεται στο Έθνος, ως δικαστικός έχει εκδόσει σημαντικές αποφάσεις. Έκρινε αντισυνταγματική την προσωποκράτηση για χρέη ενώ ήταν εισηγητής στην υπόθεση του δασικού νόμου (2003), στην υπόθεση του Μουσείου της Ακρόπολης και στην υπόθεση του γηπέδου της ΑΕΚ απαγορεύοντας την κατασκευή του.

Επίσης, ήταν εισηγητής στην προστασία της Λαυρεωτικής από οικοδομικές επεκτάσεις. Στην υπόθεση του θρησκεύματος είχε υποστηρίξει ότι το Σύνταγμα δεν επιβάλλει, αλλά ούτε απαγορεύει την υποχρεωτική ή προαιρετική αναγραφή του στις ταυτότητες.

Πηγή: www.in.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”19″]

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη