Εκπαιδευτικά εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους την Τετάρτη στο SAF

Δύο παράλληλα εργαστήρια έχουν προγραμματιστεί για το απόγευμα της Τετάρτης 16 Αυγούστου στους χώρους του Εργοστασίου Τεχνών Σαντορίνης (SAF), στη Βλυχάδα.

Το πρώτο απευθύνεται σε παιδιά δημοτικού και προσχολικής ηλικίας και έχει τίτλο “Κόκκινη κλωστή… τραγουδά ένα βιολί”.

Το παραμύθι “Το αστέρι του γίγαντα” γίνεται η αφορμή για να γνωρίσουν τα παιδιά τον κόσμο της δημιουργικής αφήγησης και της δομής της με εργαλεία τη φωνητική και τη μουσική τους έκφραση. Η συγγραφέας του παραμυθιού Μαριβίτα Γραμματικάκη, μέσα από μουσικά ερεθίσματα που βασίζονται στο σύστημα Orff, ενθαρρύνει τα παιδιά να ξεκινήσουν τη αφήγηση μιας ηχο-ιστορίας χρησιμοποιώντας μουσικά όργανα.

Τα ιστορικά και δομικά στοιχεία των παραμυθιών εμφανίζονται σιγά σιγά στα παιδιά κι έτσι αναγνωρίζουν τα στάδια εξέλιξης και δομής της ιστορίας που έχουν ήδη δημιουργήσει με την ομάδα τους, καθώς “τα αυτιά τους μιλούν και η γλώσσα τους ακούει”.

Ώρα έναρξης: 19:00 | Κόστος συμμετοχης: 10 ευρώ


Το δεύτερο είναι σεμινάριο χορού που απευθύνεται σε ενήλικες επαγγελματίες ή ερασιτέχνες χορευτές.

Ενα σώμα ελευθερώνεται όταν αναπνέει αβίαστα και χρησιμοποιεί όσο το δυνατόν καλύτερα τα λιγοστά μέσα που διαθέτει: το βάρος του, το έδαφος και την ορμή του. Διδάσκει η χορεύρια Νατάσα Παπαμιχαήλ, με στόχο την αφύπνηση των αισθήσεων, βελτιώνοντας τη σχέση με το σώμα μας και χρησιμοποιώντας την ελάχιστη μυική δύναμη. Ένα παιχνίδι με τον χώρο, τον χρόνο και τους γυρω μας.

Ώρα έναρξης: 19:00 | Κόστος συμμετοχης: 10 ευρώ

Καθως οι θέσεις και στα δύο εργαστήρια/σεμινάρια είναι περιορισμένες, απαιτείται δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 2286085141.

[adning id="140783"]

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης

Σαντορίνη