Σαντορίνη: Εκπαιδευτικό εργαστήριο για παιδιά “Τα παιχνίδια που δημιούργησαν τον Κινηματογράφο”

Μέσα από το διήμερο οπτικοακουστικό εργαστήριο, η ιστορία του Κινηματογράφου συναντάει την τοπική ιστορία του νησιού στις ατμοσφαιρικές εγκαταστάσεις του Βιομηχανικού Μουσείου Τομάτας, στην παραλία της Βλυχάδας

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σαντορίνης (SFF) και το Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας “Δ.Νομικός” ενώνουν τις δυνάμεις τους και συνδιοργανώνουν ένα εκπαιδευτικό εργαστήριο για παιδιά με θέμα “Τα παιχνίδια που δημιούργησαν τον Κινηματογράφο“. Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί, στο πλαίσιο του 7ου SFF, στις εγκαταστάσεις του ιστορικού εργοστασίου στη Βλυχάδα, στις 18 και 19 Ιουλίου.

Το εργαστήριο οπτικών παιχνιδιών προσκαλεί τους μικρούς σινεφίλ να ανακαλύψουν τη βασική διαδικασία δημιουργίας κίνησης των καρέ ζωγραφίζοντάς τα. Στο ατμοσφαιρικό Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας “Δ. Νομικός”, οι συμμετέχοντες και οι συμμετέχουσες θα γνωρίσουν συσκευές κινούμενης εικόνας που προϋπήρχαν του κινηματογράφου και θα μάθουν πώς ζωντανεύει μια εικόνα μέσα από τον σχεδιασμό και την κατασκευή δικών τους οπτικών παιχνιδιών.

Με πολυετή εμπειρία στην εκπαίδευση οπτικοακουστικών τεχνών, η εισηγήτρια Ιωάννα Γιακουμάτου έχει πραγματοποιήσει πολλά εργαστήρια και σεμινάρια σε ποικίλες κοινωνικές και ηλικιακές ομάδες, με μια πρωτότυπη τεχνική και αισθητική animation που ενέχει τον πειραματισμό. Τα τελευταία χρόνια, ασχολείται επίσης με το συντονισμό εκπαιδευτικών προγραμμάτων, ενώ παράλληλα εργάζεται στον χώρο του animation και από την πλευρά της παραγωγής στη διαφήμιση και τον κινηματογράφο.

Το εργαστήριο απευθύνεται σε παιδιά 8-10 ετών και θα διαρκέσει συνολικά 6 ώρες (από 3 ώρες/ημέρα, 10:00-13:00). Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι τις 2/7 στο email alkmini.nikopoulou@hf-p.com. Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων 12 άτομα. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης
Διαφήμιση

Σαντορίνη