Σαντορίνη: Έκθεση φωτογραφίας “Παρόντες-Απόντες” προσεχώς στο Καστελάνα

Την έκθεση φωτογραφίας του Γιώργου Κυριακόπουλου με τίτλο “Παρόντες-Απόντες: Οι Αιγαιοπελαγίτες του χτες και τα ερειπωμένα σπιτικά τους”, θα φιλοξενεί από το Σάββατο 22/6 το Κέντρο Φωτογραφίας Καστελάνα, στο Καστέλι του Πύργου.

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Η έκθεση βασίζεται στην έκδοση “Η Αρχαιολογία του χτες” του Γιώργου Κυριακόπουλου που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ποταμός. Οι φωτογραφίες που περιέχονται στο βιβλίο, τραβήχτηκαν σε ένα οδοιπορικό σε ερειπωμένα σπίτια και υποστατικά 33 νησιών του Αιγαίου από το 2010 έως το 2024. Από τη Θάσο μέχρι την βόρεια Κρήτη και από τη Ρόδο μέχρι τον Σαρωνικό, οι εικόνες αυτές στέκουν σημερινοί μάρτυρες ενός ξεχασμένου κόσμου, απλού και στέρεου, πολύ προσωπικού και ταυτόχρονα καλά εγγεγραμμένου στην εποχή ενός προβιομηχανικού και μη τουριστικού μέτρου.

Πενήντα περίπου από αυτές τις φωτογραφίες, επιλεγμένες με προσοχή ώστε να συνθέτουν μια πυκνή αφήγηση, θα εκτεθούν στην έκθεση και θα μεταφέρουν τα ίχνη της ζωής, τα ανθρώπινα σημάδια της καθημερινής οργάνωσης των ανθρώπων μέσα από κτίσματα μαγικής αισθητικής και οικονομίας- που όλο και λιγοστεύουν, μεταμορφώνοντας το τοπίο και τη ζωή στα νησιά του Αιγαίου.

Οι φωτογραφίες θα εκτίθενται στο Κέντρο Φωτογραφίας Καστελάνα, στην είσοδο του Καστελιού του Πύργου, από τις 22/6 μέχρι τις 12/8.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν το Σάββατο 22/6, ώρα 20:00.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης

Σαντορίνη