Έκθεση γελοιογραφίας: τα εννέα έργα που βραβεύθηκαν

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013, στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΕΣΤΙΑΣ ΤΟΥ ΠΥΡΓΟΥ, η επίσημη ανακοίνωση των βραβείων της Έκθεσης Γελοιογραφίας με θέμα “ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ”. Η έκθεση συνδιοργανώθηκε από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον Δήμο Θήρας και τον Πολιτιστικό Σύλλογο “ΕΣΤΙΑ ΠΥΡΓΟΥ ΚΑΛΛΙΣΤΗΣ”, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας “2013 Έτος Γαστρονομίας στη Σαντορίνη” και διήρκησε από τον Μάιο μέχρι τον Αύγουστο 2013.

Στην έκθεση συμμετείχαν, με περισσότερα από 120 σκίτσα τους, 69 γελοιογράφοι από 19 συνολικά χώρες, ενώ το κοινό που την επισκέφθηκε συμμετείχε σε ψηφοφορία η οποία λήφθηκε υπόψη για το βραβείο κοινού.

Με την ολοκλήρωση της έκθεσης η κριτική επιτροπή επέλεξε τα εννέα πιο αντιπροσωπευτικά του θέματος έργα (βλ. παρακάτω). Τα βραβεία που απονεμήθηκαν στους δημιουργούς τους συνοδεύονταν από αναμνηστικά κεραμικά σκεύη που προετοίμασε ειδικά για την περίπτωση ο κεραμίστας Αντρέας Μάκαρης και περιείχαν φάβα σε συσκευασία, ποσφορά του Γιάννη Νομικού.

Ειδικά για την εκδήλωση ταξίδεψαν στη Σαντορίνη, σχεδόν στο σύνολό τους, οι Έλληνες γελοιογράφοι οι οποίοι βραβεύτηκαν από το Δήμαρχο Θήρας κ. Αναστάσιο – Νικόλαο Ζώρζο, τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Πύργου κ. Ευάγγελο Νομικό, τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου “Εστία Πύργου Καλλίστης” κ. Μάκη Ζώρζο, τον Πρόεδρο της κριτικής επιτροπής, Ζωγράφο και Δημοτικό Σύμβουλο κ. Χριστόφορο Ασιμή, τον Πρόεδρο της Ένωσης Γελοιογράφων FECO GREECE LEVADIA κ. Γιάννη Γερούλια και την κα Αγγελική Γεωργαντοπούλου, υπεύθυνη για το συντονισμό του Έτους Γαστρονομίας εκ μέρους του Δήμου Θήρας.

 ΤΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΒΡΑΒΕΥΘΗΚΑΝ
(μικρή αναμονή για να εμφανισθούν οι εικόνες,
με τα βελάκια κινείστε από το ένα έργο στο άλλο)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης

Σαντορίνη