Έκθεση σπάνιων χαρτών και χαρακτικών 16-30 Σεπτεμβρίου

Τη νέα του συλλογή, από σπάνιους χάρτες και γκραβούρες, εκθέτει ο αρχαιολόγος κ. Λευτέρης Ζώρζος, στο χώρο της Εστίας Πύργου 16-30 Σεπτεμβρίου 2012.

Η έκθεση, με γενικό τίτλο “Η Δημιουργία της σύγχρονης Σαντορίνης μέσα από το πέρασμα των αιώνων”, παρουσιάζει περισσότερους από 60 χάρτες και γκραβούρες που απεικονίζουν τοπία από το νησί της Σαντορίνης και άλλων νησιών του Αιγαίου τα τελευταίων 500 ετών και είναι μια παράλληλη εκδήλωση στο πλαίσιο της Μπιενάλε Τεχνών Σαντορίνης

Κάθε κομμάτι είναι μια αναπαράσταση της Σαντορίνης, όπως φαίνεται με την οπτική ματιά των διαφόρων καλλιτεχνών και χαρτογράφων, κάθε μία ενδεικτική της εποχής που δημιουργήθηκε. Μέσα από τις απεικονίσεις αυτές ξετυλίγεται τόσο η μορφολογική εξέλιξη του τοπίου ως συνέπεια φυσικών φαινομένων όπως ηφαιστειακές εκρήξεις, σεισμοί κλπ., όσο και η πολιτιστική εξέλιξη του νησιού μέχρι τη σημερινή του μορφή.

Η έκθεση θα είναι ανοικτή για το κοινό καθημερινά 17.00-20.00. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου στις 20.00.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”19″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης

Σαντορίνη