Σε συνέχεια των εικαστικών δράσεων της πλατφόρμας #Rest@rt που έχουν ήδη παρουσιαστεί στις North Luxury Villas στον Πύργο Σαντορίνης και στο Lindos Blu Luxury Hotels and Suites στη Ρόδο, η Aqua Gallery φιλοξενεί μια ακόμη ομαδική έκθεση, σε concept-οργάνωση Δημήτρη Λαζάρου και επιμέλεια του ιστορικού τέχνης και εικαστικού Κωνσταντίνου Βαφειάδη.

Στην έκθεση “THINK OF ME” παρουσιάζονται έργα ζωγραφικής 25 σύγχρονων δημιουργών, τα περισσότερα φτιαγμένα ειδικά για τη συγκεκριμένη δράση. Η έκθεση ξεκινά σήμερα (24/8) και θα διαρκέσει μέχρι τις 4 Οκτωβρίου. Τα εγκαίνια θα γίνουν το Σάββατο 26 Αυγούστου στις 21:00.

Ο χώρος τέχνης Aqua Gallery βρίσκεται στο lobby του ξενοδοχείου Art Hotel, στον Πύργο Σαντορίνης και λειτουργεί σε 24ωρη βάση.

“Ορίζοντας”, ακουαρέλα της Κερασιάς Τουλιάτου

Ο ιστορικός τέχνης και εικαστικός Κωνσταντίνος Βαφειάδης σημειώνει:

“THINK OF ME σημαίνει κοινωνία, άρα ταύτιση με την ετερότητα των άλλων. Σημαίνει την αγωνία του σκέπτεσθαι ως άλλος, πέρα από τα σαθρά όρια του υποκειμενισμού, από τον αυτό-εγκλεισμό στην θλιβερή ειρκτή του Εγώ. Στην τέχνη, και δη στην εικαστική πράξη, η διαδικασία του σκέπτεσθαι ως άλλος, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την υπέρβαση της ταυτότητας του Εγώ, για την υπέρβαση της μάταιης αυτό-αναφοράς που το Εγώ ενέχει. Αφορά δε επίσης στην αναζήτηση των διαστάσεων της συνείδησής μας και στην αποτύπωση των οντοτήτων της ψυχολογικής μας πραγματικότητας, δηλαδή την καταγραφή των πραγματικοτήτων που καθένας από μας μορφοποιεί και καθιερώνει.

Τα έργα της έκθεσης μαρτυρούν, πολυειδώς, τις ανωτέρω διαστάσεις του σκέπτεσθαι. Σε ορισμένα από αυτά ο εγκλεισμός της ύπαρξης και της συνακόλουθης διάθεσης προς ταύτιση των επιμέρους τμημάτων της ύπαρξής μας είναι άκρως ορατός. Σε άλλα η χειρονομιακή γραφή αποτυπώνει την ματαιότητα της εξωστρέφειας. Όλα όμως συνιστούν άρρητη κραυγή αναζήτησης κάποιας απόκρισης στο σύμπαν της σιωπής.”

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Αντζουλίδης Αντώνης, Αποστόλου Μάγδα, Βαφειάδης Κωνσταντίνος, Γκινάκη Αναστασία, Δραγάτση Λουκία, Δραγάτση Φρύνη, Δρίτσας Γιώργος, Κανέλλου Εβίτα, Καράλη Αγγέλα, Κωνσταντίνου Πένυ, Λουκίδη Χριστίνα, Μαναβή Πένη, Μπλούκου Βασιλική, Μπόμπορη Αγγελική, Μπόνη Σοφία, Οθωναίου Φωτεινή, Παπαδοπούλου Σοφία, Πάστρα Μαρία, Πετρανάκη Αλεξάνδρα, Ράπτη Νάντια, Σταύρου Σοφία, Σωτήρχος Στάθης, Τουλιάτου Κερασιά, Φίλη Μαρία, Χρυσανθόπουλος Αριστείδης.

Έργο της Νάντιας Ράπτη που θα εκτεθεί κατά την 4η δράση του #Rest@art στη Σαντορίνη

Η εικαστική πλατφόρμα #Rest@rt τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, έχει μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα και οι εκθέσεις που παρουσιάζονται στο πλαίσιό της έχουν σκοπό την ανάδειξη της Ελληνικής Σύγχρονης Τέχνης και τη δημιουργία μιας υψηλού επιπέδου πολιτιστικής παροχής στους διεθνείς επισκέπτες των χώρων με τους οποίους η πλατφόρμα συνεργάζεται. Η γλύπτρια Kelly, art director της πλατφόρμας, επιμελείται τη δράση που έχει αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές τόσο για το επίπεδο των έργων που φιλοξενεί όσο και για τον τρόπο που αξιοποιεί εικαστικά τους χώρους όπου παρουσιάζονται οι εκθέσεις. Στην πλατφόρμα συμμετέχουν περισσότεροι από εκατό σύγχρονοι εικαστικοί καλλιτέχνες και στο κοινό εκτίθενται έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, βιντεοπροβολές και εγκαταστάσεις.

Διαφήμιση
Print Friendly, PDF & Email