Ελαφρώς τροποποιημένη ΚΥΑ για τα μέτρα στο Αμμούδι

Μικρές τροποποιήσεις ως προς τις εξαιρέσεις των μέτρων που έχουν ληφθεί για το Αμμούδι με την υπ’ αρ. 775-24/5/24 ΚΥΑ με θέμα “Λήψη μέτρων ελεγχόμενης πρόσβασης των επισκεπτών και των κατοίκων σε επιμέρους σημεία των νήσων Θήρας και Θηρασιάς” περιλαμβάνονται σε νέα ΚΥΑ που υπεγράφη στις 31/5/24 και δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ στις 7/6/24. Η νέα ΚΥΑ επιτρέπει την πρόσβαση στο Αμμούδι σε έως πέντε εκμισθωμένα επιβατηγά ιδιωτικής χρήσης (ΕΙΧ) έως 10 θέσεων με οδηγό, τα οποία μάλιστα θα κινούνται εκ περιτροπής, χωρίς να διευκρινίζεται τι εννοείται με το “εκ περιτροπής”.

Μάλιστα, σε σχετική ερώτησή του προς τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, βουλευτής Κυκλάδων Μάρκος Καφούρος χαρακτηρίζει την τροποποιημένη ΚΥΑ ως προβληματική. Κάτι μας λέει πως θα ακολουθήσουν κι άλλες τροποποιήσεις…

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Συγκεκριμένα, στο κείμενο της νέας ΚΥΑ αναφέρονται τα παρακάτω (με έντονα γράμματα η προσθήκη σε σχέση με την αρχική):

Άρθρο πρώτο
1. Τροποποιούμε την περ. α της παρ. 1 του άρθρου πρώτου της υπ’ αρ. 775/24.05.2024 κοινής απόφασης των Υπουργών Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Εσωτερικών, Προστασίας του Πολίτη, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Τουρισμού και Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας “Λήψη μέτρων ελεγχόμενης πρόσβασης των επισκεπτών και των κατοίκων σε επιμέρους σημεία των νήσων Θήρας και Θηρασιάς” (Β’ 2969) ως εξής:

Άρθρο πρώτο
1. Τους ακόλουθους προσωρινούς περιορισμούς κυκλοφορίας των επισκεπτών και των κατοίκων στις ακόλουθες περιοχές της νήσου Θήρας προς αποφυγή έκθεσης σε κατολισθητικό κίνδυνο για το χρονικό διάστημα από 01.06.2024 ως και 31.10.2024:

α) Στον Οικισμό Αμμούδι απαγορεύεται η κυκλοφορία και διέλευση παντός είδους οχημάτων, στη δημοτική οδό από τη διασταύρωση της περιφερειακής οδού Οίας προς τον λιμένα Αμμούδι. Της απαγόρευσης αυτής εξαιρούνται οχήματα τροφοδοσίας κατά τις ώρες 05.00 π.μ. έως 10.00 π.μ. και έως 5 (πέντε) επιβατηγά ιδιωτικής χρήσεως (Ε.Ι.Χ.) αυτοκίνητα έως και δέκα (10) θέσεων της περ. 1 της υποπαρ. Η2 της παρ. Η του άρθρου πρώτου του ν. 4093/2012 (Α’222)* τα οποία θα εισέρχονται εκ περιτροπής με μέριμνα του Δήμου Θήρας για την διευκόλυνση της μετακίνησης των επισκεπτών”.

2. Κατά τα λοιπά ισχύει η υπ’ αρ. 775/24.05.2024 κοινή απόφαση των Υπουργών Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Εσωτερικών, Προστασίας του Πολίτη, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Τουρισμού και Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας “Λήψη μέτρων ελεγχόμενης πρόσβασης των επισκεπτών και των κατοίκων σε επιμέρους σημεία των νήσων Θήρας και Θηρασιάς” (Β’ 2969).

Άρθρο δεύτερο
Η απόφαση ισχύει από τη δημοσίευσή της. Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

* Σημείωση σύνταξης:
Τι αναφέρει η περ. 1 της υποπαρ. Η2 της παρ. Η του άρθρου πρώτου του ν. 4093/2012 (Α’222), όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 80 του ν. 5039/2023:

1. Επιτρέπεται στα τουριστικά γραφεία και στα γραφεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων, όπως ορίζονται στις παραγράφους 4 και 5 του άρθρου 2 του ν. 2160/1993 (Α’ 118), και σε εταιρείες και συνεταιρισμούς Επιβατηγών Δημόσιας Χρήσης Αυτοκινήτων, που έχουν συσταθεί σύμφωνα με το άρθρο 6 του ν. 3109/2003 (Α’ 38) και το άρθρο 87 του ν. 4070/2012 (Α’ 82), η ολική εκμίσθωση με οδηγό μέσω προκρατήσεως με αντίστοιχη σύμβαση ελάχιστης διάρκειας τριών (3) ωρών, Επιβατηγών Ιδιωτικής Χρήσης (Ε.Ι.Χ.) αυτοκινήτων απαγορευομένης της μεταφοράς επιβατών με κόμιστρο με τα αυτοκίνητα αυτά. Στα ιδιόκτητα μεταφορικά μέσα περιλαμβάνονται επίσης τα κάθε είδους τροχοφόρα επιβατηγά οχήματα τύπου mini bus έως εννέα (9) θέσεων, συμπεριλαμβανομένης της θέσης του οδηγού. Ειδικά για τα νησιά της χώρας, πλην της Κρήτης και της Εύβοιας, και για την περίοδο από την 1η Απριλίου έως και την 31η Οκτωβρίου κάθε έτους, η ελάχιστη διάρκεια της σύμβασης ολικής εκμίσθωσης με οδηγό μέσω προκρατήσεως ορίζεται σε μισή ώρα. Με απόφαση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών δύναται να καθορίζονται τα αναγκαία ζητήματα για την εφαρμογή του τρίτου εδαφίου.

Διαφήμιση

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη