Ελληνικά κρασιά ταξιδεύουν στη Φλωρεντία για τη Greekwineday 2024

Στη γευσιγνωσία θα πάρουν μέρος τα κρασιά τριών οινοποιείων της Σαντορίνης: Χατζηδάκη, Βενετσάνου και Βασάλτη

Είκοσι ελληνικά οινοποιεία, μεταξύ των οποίων τρία από τη Σαντορίνη, θα βρεθούν την 1η Νοεμβρίου στη Φλωρεντία για να πάρουν μέρος στη Greekwineday 2024, τη μεγαλύτερη γευσιγνωσία ελληνικού κρασιού στην Ιταλία.

Οι παραγωγοί, με τη βοήθεια οινοχόων της Φλωρεντίας, θα ταξιδέψουν αισθητηριακά το κοινό στους αμπελώνες με τις γηγενείς ποικιλίες και τις ιδιαιτερότητες που κάνουν μοναδικό το οινολογικό τοπίο της Ελλάδος. Η εκδήλωση αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για επαγγελματίες και οινόφιλους που επιθυμούν να εξερευνήσουν μια οινική κληρονομιά που παραμένει σε μεγάλο βαθμό άγνωστη στην Ιταλία. Εκτός από τις γευσιγνωσίες, οι συμμετέχοντες θα μπορούν να συνομιλήσουν με τους παραγωγούς και να παρακολουθήσουν παρουσιάσεις για τις οινοπαραγωγικές περιοχές και παραδόσεις της Ελλάδας.

Πρόγραμμα εκδήλωσης:
• 10:30-10:45 | Καλωσόρισμα
• 10:45-11:15 | Συνέντευξη τύπου
• 11:15-12:00 | Αποκλειστική συνεδρία για δημοσιογράφους, επικοινωνιολόγους και επαγγελματίες του κλάδου
• 12:00-19:00 | Άνοιγμα και για το κοινό

Η Greek Wine Day, στην τρίτη της έκδοση, γεννήθηκε από την ιδέα του λάτρη του κρασιού Χάρη Παπανδρέου, ο οποίος ζει στη Φλωρεντία από το 1985. Εδώ και χρόνια προσπαθεί να κάνει γνωστό το ελληνικό κρασί μέσω στοχευμένων γευσιγνωσιών. Η πρώτη Greekwineday πραγματοποιήθηκε το 2021, με διαφορετικές προδιαγραφές λόγω της πανδημίας Covid-19. Τότε παρουσιάστηκαν σε μία ημέρα 22 ελληνικά κρασιά σε 19 ιταλικά εστιατόρια, εκ των οποίων τα 10 είχαν τουλάχιστον ένα αστέρι Michelin. Έκτοτε, η ιδέα αναπτύχθηκε περαιτέρω και έφτασε στη σημερινή μορφή της, χάρη, μεταξύ άλλων, και στην πολύτιμη συμβολή της FISAR Firenze (Federazione Italiana Sommelier Albergatori Ristoratori).

Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν εκπρόσωποι των μεγαλύτερων εισαγωγικών εταιρειών, ο Ιταλός Master of Wine Gabriele Gorelli, γνωστοί δημοσιογράφοι, υπεύθυνοι φημισμένων εστιατορίων της Τοσκάνης και άλλοι σημαντικοί παράγοντες της οινικής κοινότητας. Επίσης, το “παρών” θα δώσει ο Έλληνας σεφ Στέλιος Σάκαλης του εστιατορίου Il Piovano, βραβευμένος πέντε φορές με ένα αστέρι Michelin.

Τα 18 οινοποιεία που παίρνουν μέρος είναι: Οινοποιείο Αλεξάκη (Κρήτη), Κτήμα Άλφα (Αμύνταιο), Ανατολικός Αμπελώνας (Θράκη), Οινοποιείο Μπελίδη (Μακεδονία), Κτήμα Χρυσοχόου (Νάουσα), Οινοποιείο Διαμαντάκης (Κρήτη), Οινοποιείο Ντούγκος (Ραψάνη), Οινοποιείο Χατζηδάκη (Σαντορίνη), Kτήμα Χατζημιχάλη (Κεντρική Ελλάδα), Οινοποιείο Τζίμας (Ήπειρος), Κτήμα Γκούμα (Ζάκυνθος), Κτήμα Μουσών (Θήβα), Οινοποιείο Νικολού (Αττική), Oenops (Δράμα), Ορεάλιος Γη (Κεφαλονιά), Philos Wines (Νεμέα), Αμπελώνες Θυμιόπουλος (Νάουσα), Οινοποιείο Βακάκη (Σάμος), Οινοποιείο Βασάλτης (Σαντορίνη), Οινοποιείο Βενετσάνου (Σαντορίνη).

Greekwineday 2024 | 1 Νοεμβρίου | Ξενοδοχείο Albani, Via Fiume, 12,A, Firenze.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Άμισθου Προξενείου της Ελλάδας στη Φλωρεντία.

Διαφήμιση

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη