Εμπλοκή στο θέμα της εκλογής του Προέδρου της Ένωσης

Μάρκος Καφούρος

Αναστάτωση στον αγροτικό κόσμο της Σαντορίνης και όχι μόνο δημιουργήθηκε μετά από σημερινές αναφορές σε τοπικά μέσα του νησιού, που κάνουν λόγο για “πραξικοπηματική πράξη” του Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου, κ. Γιάννη Μαχαιρίδη, ο οποίος “πάει να καθαιρέσει” τον πρόεδρο της Ένωσης Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων (ΕΣΘΠ), κ. Μάρκο Καφούρο.

Η υπόθεση αφορά στο ενδεχόμενο ο κ. Μάρκος Καφούρος, ο οποίος έχει την ιδιότητα του δημοσίου υπαλλήλου, να μην μπορεί να είναι ταυτόχρονα Πρόεδρος της Ένωσης Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων, εάν δεν έχει τη σύμφωνη γνώμη του υπηρεσιακού συμβουλίου της Περιφέρειας (άρθρα 31 και 32 του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα).

Το “ατλαντίς” επικοινώνησε με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και επιβεβαίωσε ότι ο κ. Περιφερειάρχης κοινοποίησε σήμερα προφορικά και γραπτά στον κ. Καφούρο το νομικό πλαίσιο που διέπει το θέμα, αποστέλλοντας το από 25/4/2012 έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου προς την Περιφέρεια, το οποίο αναφέρεται σε αρνητική γνωμοδότηση του Υπουργείου Εσωτερικών σχετικά με το ζήτημα και καλώντας τον σε παραίτηση από τη θέση του Προέδρου της ΕΣΘΠ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του “ατλαντίς” ο κ. Καφούρος, το 2007, απρόσκοπτα είχε πάρει τη σχετική έγκριση από το Υπηρεσιακό Συμβούλιο (της τότε Νομαρχίας) προκειμένου να συμμετάσχει στις τότε εκλογές της ΕΣΘΠ. Τον Οκτώβριο του 2011 είχε ενημερώσει την υπηρεσία του για την πρόθεσή του να συμμετάσχει στις εκλογές της ΕΣΘΠ. Μετά την αρνητική τοποθέτηση του υπηρεσιακού συμβουλίου, τον Δεκέμβριο του 2011, έχει προβεί σε “αίτηση θεραπείας” που παρόλο που έχουν περάσει ήδη 5 μήνες, από τότε που υποβλήθηκε, δεν έχει ακόμα εξετασθεί από την Περιφέρεια.

Να σημειώσουμε επίσης ότι ο κ. Καφούρος βρίσκεται σε “Ειδική Άδεια”, σύμφωνα με την ισχύουσα Καλλικρατική νομοθεσία, από τις αρχές του 2011, δεν ασκεί τα καθήκοντά του ως δημόσιος υπάλληλος και δεν αμοίβεται από το δημόσιο, αλλά μόνο από το Δήμο ως Αντιδήμαρχος. Τα καθήκοντα του Προέδρου της ΕΣΘΠ τα ασκεί χωρίς καμμία αμοιβή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”19″]

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη