Εν ψυχρώ δολοφονία σε μπαρ στη Σύρο

Άγρια δολοφονία ιδιοκτήτη μπαρ και απόπειρα δολοφονίας ενός άλλου σημειώθηκε αργά το βράδυ, ξημερώματα Παρασκευής στο κέντρο της Ερμούπολης. Δράστης του περιστατικού ένας μεσήλικας, περίπου 60 χρονών, κάτοικος Σύρου, ο οποίος εργάζεται για χρόνια μέσω υπεργολάβου στο Νεώριο.

Όλα ξεκίνησαν περίπου στις 3:30 το πρωί, σε μπαρ στην οδό Πάρου (δίπλα στο καφέ μπαρ Greco) όταν ο δράστης άρχισε να έχει λεκτική αντιπαράθεση με γνωστό πολιτικό μηχανικό του νησιού, ηλικίας περίπου 50 ετών, ο οποίος είχε παλαιότερα ασχοληθεί και με την τοπική αυτοδιοίκηση (λόγος της αντιπαράθεσης φέρεται να είναι μια γυναίκα). Τα πνεύματα δεν άργησαν να ανάψουν για τα καλά και σύμφωνα με πληροφορίες ο 60χρονος πήγε στην τουαλέτα, βρήκε ένα μπουκάλι οινόπνευμα και βγαίνοντας περιέλουσε τον μηχανικό και του έβαλε φωτιά!!!

Ακολούθησε πανικός, με τους θαμώνες και το προσωπικό του μπαρ να προσπαθούν να βοηθήσουν τον μηχανικό που καιγόταν και να συγκρατήσουν τον μαινόμενο δράστη. Ξαφνικά, μέσα στο γενικό χαμό ο 60χρονος τράβηξε περίστροφο και πυροβόλησε στο στήθος τον ένα από τους ιδιοκτήτες, ηλικίας 42 ετών, ο οποίος έπεσε νεκρός στο πάτωμα! Ακολούθησε μπαράζ πυροβολισμών στον αέρα με τους θαμώνες και τους περαστικούς να περνούν δραματικές στιγμές και να προσπαθούν όπως όπως να σωθούν!

Αμέσως ενημερώθηκε η Αστυνομία, η οποία έφτασε άμεσα στο σημείο, ωστόσο ο δράστης στο μεταξύ είχε εξαφανιστεί. Πληροφορίες αναφέρουν ότι αρχικά πήγε στο Νεώριο σε κατάσταση αμόκ και προσπάθησε να ανέβει σε ένα γερανό για να αυτοκτονήσει. Ωστόσο οι εργαζόμενοι που τον αντιλήφθηκαν τον απέτρεψαν. Στη συνέχεια πήρε ταξί και έφυγε προς τα χωριά. Στις 05:30 δυνάμεις της Αστυνομίας, που τον έψαχναν σε όλο το νησί, τον εντόπισαν στο Γαλησσά και τον συνέλαβαν.

Ο δράστης πετάξε το πιστόλι του μέσα στο λιμάνι της Σύρου, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να κινητοποιήσουν δύτες οι οποίοι καταδύθηκαν στο λιμάνι, το εντόπισαν και το ανέσυραν.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Νοσοκομείο Σύρου, ο μηχανικός φέρει σοβαρά εγκαύματα, νοσηλεύεται και κρίθηκε απαραίτητη η διακομιδή του στην Αθήνα, ενώ για το 42χρονο ιδιοκτήτη διαπιστώθηκε ότι είναι νεκρός από τον πυροβολισμό.

Ο δράστης κρατείται στο τμήμα ασφαλείας Σύρου και θα οδηγηθεί σήμερα στον εισαγγελέα.

Ακολουθεί η ανακοίνωση που εξέδωσε για το περιστατικό η Αστυνομική Διεύθυνση Κυκλάδων:

“Την 27-7-2012/05.45, στην Ερμούπολη Σύρου, συνελήφθη 61χρονος ημεδαπός, πελάτης καταστήματος – μπαρ, γιατί μετά από λογομαχία επιτέθηκε εναντίον ημεδαπού θαμώνα και με τη χρήση εύφλεκτου υλικού τον τραυμάτισε σοβαρά.
Στη συνέχεια, έτεροι θαμώνες με τον ιδιοκτήτη προσπάθησαν να ακινητοποιήσουν τον 61χρονο, ο οποίος με τη χρήση πυροβόλου όπλου τραυμάτισε στη θωρακική χώρα 42χρονο ημεδαπό συνιδιοκτήτη του καταστήματος.
Παθόντες μεταφέρθηκαν με σταθμό ΕΚΑΒ στο Γ.Ν. Σύρου, όπου ώρα 05.25 ο 42χρονος απεβίωσε από τα τραύματά του ενώ έτερος νοσηλεύεται.”

Πηγή: syrostoday.gr
URL: http://www.syrostoday.gr/News/7235-En-psuxro-dolofonia-se-mpar-sti-Suro.aspx

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”19″]

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη