Ένα νηπιαγωγείο – κόσμημα στην Έξω Γωνιά

Από την περυσινή σχολική χρονιά (2012-13) λειτουργεί στην Έξω Γωνιά, το ολοήμερο πλέον, 2ο Νηπιαγωγείο Επισκοπής. Μέχρι τότε στεγαζόταν, σε πολύ κακές συνθήκες, σε ένα πολύ μικρό χώρο του κτηρίου που φιλοξενεί το 1ο Νηπιαγωγείο Επισκοπής.

Με πρωτοβουλία όμως του κ. Γιάννη Νομικού, προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Έξω Γωνιάς και την ενεργή συμπαράσταση της προϊσταμένης Νηπιαγωγού κας Ευγενίας Αργυρού έγινε αυτό που έμοιαζε ακατόρθωτο. Το παλιό δημοτικό σχολείο της Έξω Γωνιάς, στο οποίο είχε τα γραφεία της μία από τις επιχειρήσεις του Δήμου Θήρας, έγινε ξανά σχολείο, στο οποίο και μεταφέρθηκε το νηπιαγωγείο.

Χρειάστηκαν πολλές ώρες προσωπικής εθελοντικής δουλειάς και αρκετά χρήματα που συνεισέφεραν κατά ένα μέρος ο κ. Γιάννης Νομικός και κατά κύριο λόγο ο κ.  Εμμανουήλ Καραμολέγκος, της Αρτοβιομηχανίας ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ Α.Ε., που κατάγεται από την Έξω Γωνιά. Το αποτέλεσμα δικαίωσε όμως κάθε προσδοκία. Το νηπιαγωγείο τόσο κτηριακά όσο και από πλευράς εξοπλισμού μπορεί να χακτηρισθεί σαν ένα από τα καλύτερα των Κυκλάδων.

Το Νηπιαγωγείο της Έξω Γωνιάς (επισήμως 2ο Επισκοπής) από τη φετινή σχολική χρονιά λειτουργεί ως ολοήμερο και έχει δυναμικότητα 25 παιδιά. Φέτος έχει παιδιά από τα οποία τα μισά ακολουθούν το ολοήμερο πρόγραμμα (μέχρι τις 16:00), ενώ τα άλλα μισά φεύγουν στις 12:00.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη