Έναρξη εφαρμογής του Κώδικα ISPS στον Όρμο Φηρών

Σε πλήρη εφαρμογή τέθηκε στον Όρμο των Φηρών ο Διεθνής Κώδικας για την Ασφάλεια Πλοίων και Λιμενικών Εγκαταστάσεων (ISPS Code) που έχει θεσπίσει ο Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός (IMO). Η εφαρμογή του Κώδικα ISPS είναι υποχρεωτική για κάθε λιμάνι που εξυπηρετεί διεθνείς πλόες, εισάγοντας μια σειρά από προληπτικά μέτρα και κανονισμούς ενάντια σε απειλές διάπραξης σκόπιμων παράνομων ενεργειών.

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Μετά από πολλούς και σχολαστικούς ελέγχους, η Λιμενική Αρχή Θήρας χορήγησε τη σχετική βεβαίωση για το σχέδιο ασφάλειας στη λιμενική εγκατάσταση του Όρμου Φηρών και πλέον το Λιμενικό Ταμείο Θήρας ξεκίνησε να εισπράττει από τις 7/6/24 το αντίτιμο του ISPS για κάθε επιβάτη σύμφωνα με το δελτίο κατάπλου κάθε κρουαζιερόπλοιου. Βάσει νόμου το αντίτιμο είναι 1 ευρώ ανά επιβάτη και είναι ανταποδοτικό για την εφαρμογή των μέτρων ασφάλειας (υπηρεσίες security, κάμερες ασφαλείας, σκανάρισμα όσων προορίζονται για επιβίβαση στα πλοία κ.ά.).

Όπως σχολιάζει σε ανακοίνωσή του το Λιμενικό Ταμείο Θήρας, “η διαδικασία του ISPS είχε ξεκινήσει από το 2012 χωρίς αποτέλεσμα. Η επιμελής, η συστηματική και σωστή προετοιμασία του σχεδίου ασφάλειας ISPS από την παρούσα Διοίκηση του Δ.Λ.Τ. Θήρας, έφερε αυτό το αποτέλεσμα”.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη