Δήμος Θήρας: Έναρξη εγγραφών στον βρεφονηπιακό και στους παιδικούς σταθμούς

Από τις 10 έως τις 31 Μαΐου θα γίνεται η υποβολή αιτήσεων για εγγραφές και επανεγγραφές για τη φιλοξενία βρεφών και νηπίων στον δημοτικό βρεφονηπιακό σταθμό και τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς του Δήμου Θήρας, για τη σχολική περίοδο 2024-2025.

Δικαίωμα εγγραφής στους Παιδικούς Σταθμούς Επισκοπής Γωνιάς και Οίας έχουν παιδιά ηλικίας 2,5 ετών (με ημερομηνία γέννησης από 1/1/2021 έως 1/3/2022) έως την ηλικία εγγραφής τους στο Νηπιαγωγείο, ενώ στον Βρεφονηπιακό Σταθμό Εμπορείου γίνονται δεκτά βρέφη ηλικίας από 18 μηνών έως την ηλικία εγγραφής τους στο Νηπιαγωγείο (με ημερομηνία γέννησης από 1/1/2021 – 1/3/2023).

Η υποβολή των αιτήσεων εγγραφής/επανεγγραφής θα γίνεται ηλεκτρονικά μέσω ειδικής πλατφόρμας στη διεύθυνση: https://polsantorini.intellisoft.gr/

Στην ιστοσελίδα www.okmp.gr στην ενότητα Νέα, υπάρχουν τα αρχεία “Δημιουργία λογαριασμού χρήστη” και “Οδηγίες για τη χρήση του Preschool”, με οδηγίες (με εικόνες) για την υποβολή της ηλεκτρονικής σας αίτησης.

Στο περιβάλλον της εφαρμογής υπάρχει εικονίδιο με τα “Χρήσιμα έγγραφα” (κατάσταση υγείας παιδιού, βεβαίωση εργοδότη για υπαλλήλους του ιδιωτικού τομέα, δικαιολογητικά & υποδείγματα, χρήσιμες πληροφορίες), τα οποία είναι επίσης αναρτημένα στην ιστοσελίδα www.okmp.gr στην ενότητα Νέα.

Για την πορεία της αίτησής τους, οι χρήστες θα λαμβάνουν αυτοματοποιημένα μηνύματα στο email που έχουν δηλώσει κατά τη δημιουργία λογαριασμού χρήστη. Σημειώνεται πως θα πρέπει να ελέγχουν και τον φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας (spam).

Οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα αποθήκευσης της αίτησης μέχρι να συμπληρωθούν όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά. Με την ολοκλήρωση συμπλήρωσης όλων των δικαιολογητικών θα γίνεται η οριστική υποβολή της αίτησης. Μετά την οριστική υποβολή δεν υπάρχει δυνατότητα επεξεργασίας στην πλατφόρμα.

Οι αιτούντες που έχουν ελλιπή δικαιολογητικά, θα λάβουν μήνυμα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (στο e-mail που έχουν δηλώσει στα στοιχεία της ηλεκτρονικής αίτησης) στο οποίο και θα αναφέρονται. Τα δικαιολογητικά αυτά θα πρέπει:

  • Είτε να προσκομισθούν σε φυσικό αρχείο άμεσα έως και τις 7/6/2024 καθημερινά από τις 09:00 έως τις 12:00 στα γραφεία της υπηρεσίας του τμήματος Παιδικών Σταθμών του Δήμου Θήρας (Μεσαριά Θήρας, δίπλα στο κατάστημα “Κωτσόβολος”)
  • Είτε να αποσταλούν συστημένα με το ταχυδρομείο ή με courier (στη διεύθυνση ΔΗΜΟΣ ΘΗΡΑΣ – ΤΜΗΜΑ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ, Μεσαριά Θήρας.) Οι εταιρίες courier θα πρέπει να παραδίδουν τα δικαιολογητικά στην παραπάνω διεύθυνση από Δευτέρα ως Παρασκευή, 09:00-14:00.

Επισημαίνεται πως σε περίπτωση μη προσκόμισης των υποχρεωτικών δικαιολογητικών η αίτηση δεν αξιολογείται και απορρίπτεται.

Τα προσωρινά αποτελέσματα των εγγραφών/επανεγγραφών, η περίοδος των ενστάσεων, τα τελικά αποτελέσματα, καθώς και οι ανακοινώσεις για την έναρξη των αιτήσεων του Ευρωπαϊκού Προγράμματος (ΕΣΠΑ) “Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την ένταξή τους στην προσχολική εκπαίδευση καθώς και για τη πρόσβαση παιδιών σχολικής ηλικίας, εφήβων και ατόμων με αναπηρία, σε υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης” περιόδου 2024-2025, θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα  www.okmp.gr, στην ενότητα Νέα.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη