Έναρξη σχολικής χρονιάς με ευχές από Λεονταρίτη, Λειβαδάρου, Ζώρζο

Το πρώτο κουδούνι ήχησε σήμερα στα σχολεία της Σαντορίνης και με αφορμή την έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κος Γιώργος Λεονταρίτης, η Έπαρχος Θήρας κα Θεώνη Λειβαδάρου και ο Δήμαρχος Θήρας κος Νίκος Ζώρζος έστειλαν τα παρακάτω μηνύματα για καλή σχολική χρονιά και καλή πρόοδο στους μαθητές.

leontaritis_santorini_0048
Γιώργος Λεονταρίτης – Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων

“Εύχομαι ολόψυχα και με πολλή αγάπη σε όλα τα παιδιά, ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ. Εύχομαι να είναι υγιή, χαρούμενα, ευτυχισμένα και η σχολική τους χρονιά να ολοκληρωθεί με απόλυτη επιτυχία. Ομοίως εύχομαι καλή σχολική χρονιά και σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα. Είμαι σίγουρος ότι οι εκπαιδευτικοί θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους, για τη μεταλαμπάδευση των γνώσεών τους, στα παιδιά.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και εγώ προσωπικά θα είμαστε πάντοτε αρωγοί, στην προσπάθεια για την αναβάθμιση της παιδείας. Όπως γνωρίζετε πέρυσι διαθέσαμε στους Δήμους των Κυκλάδων 2.000.000 ευρώ, για τη βελτίωση των σχολικών συγκροτημάτων και φέτος θα διατεθούν επιπλέον 3.000.000 ευρώ. Παράλληλα ενέταξε στο νέο ΕΣΠΑ τη χρηματοδότηση της κατασκευής νέων σχολικών συγκροτημάτων για τη βελτίωση των υποδομών της παιδείας. Επίσης η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου μεριμνά για τη μεταφορά των μαθητών από και προς τις σχολικές τους μονάδες διαθέτοντας ετησίως το ποσό των 4.000.000 ευρώ.

Βεβαίως τα παραπάνω δεν αρκούν για να πετύχουμε την αναβάθμιση της παιδείας στο επίπεδο που επιθυμούμε. Θα πρέπει να υπάρξει συνεχής και άριστη συνεργασία μεταξύ όλων των εμπλεκομένων στην παιδεία, την οποία θα πρέπει να προστατεύσουμε από υποκειμενικές, ιδεοληπτικές και όποιες άλλες αποφάσεις του εκάστοτε Υπουργού. Οι παρεμβάσεις, για την όποια εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, θα πρέπει επιτέλους να είναι αποτέλεσμα συλλογικό, βασισμένο στις αρχές και τα ιδανικά της πατρίδας μας. Παιδεία και πολιτισμός είναι τα μεγάλα εφόδια, με τα οποία θα αγωνιστούμε για να πετύχουμε την επιθυμητή ανάκαμψη της χώρας μας.”


leivadarou
Θεώνη Λειβαδάρου – Έπαρχος Θήρας

“Με αφορμή την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς, θα ήθελα να ευχηθώ στους μαθητές και στις μαθήτριες των νησιών μας, καλή αρχή, Καλή Πρόοδο, υγεία και δύναμη στο νέο σχολικό έτος που μόλις ξεκινάει.

Επίσης, εύχομαι στους δασκάλους και στους καθηγητές καλή δύναμη στο δύσκολο αλλά τόσο ουσιαστικό, παιδαγωγικό τους έργο, αλλά και στους γονείς των μαθητών να βρίσκουν πάντα τη δύναμη παρά τις δυσμενείς καταστάσεις που βιώνει η χώρα μας και να εξασφαλίζουν στα παιδιά όσα περισσότερα εφόδια μπορούν για το ταξίδι της γνώσης.

Τα παιδιά μας, οι σημερινοί μαθητές αποτελούν τους αυριανούς πολίτες του τόπου μας, δηλαδή το αύριο της χώρας μας. Ας στηρίξουμε λοιπόν με κάθε μέσο τις προσπάθειες και τα όνειρά τους.”

 


Νίκος Ζώρζος, Δήμαρχος Θήρας
Νίκος Ζώρζος – Δήμαρχος Θήρας

“Μια νέα σχολική χρονιά ξεκινάει σήμερα γεμάτη όνειρα, φιλοδοξίες, στόχους και θέληση για πρόοδο. Με γεμάτες δυνάμεις και πολλή όρεξη μαθητές και εκπαιδευτικοί επιστρέφουν στα θρανία για να ξεκινήσει άλλη μια σχολική χρονιά γεμάτη γνώση και δημιουργικότητα.

Το έργο της παιδείας είναι δύσκολο και συχνά με πολλά εμπόδια. Χρειάζεται συνεχή αγώνα και προσπάθεια ώστε να αποδώσει καρπούς. Οι ανάγκες της εκπαίδευσης είναι επιτακτικές και οφείλουμε να συμβάλλουμε με κάθε δυνατό μέσο, καθώς ο στόχος είναι κοινός για όλους, η μόρφωση των παιδιών μας.

Θα ήθελα λοιπόν να ευχηθώ σε όλους τους μαθητές και μαθήτριες καλή σχολική χρονιά, καλή πρόοδο και να είναι πάντα προσηλωμένοι στον στόχο τους με πίστη και επιμονή για να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους. Καλή επίσης σχολική χρονιά στο διδακτικό προσωπικό των σχολείων μας, με την ευχή να διευρύνουν τους πνευματικούς ορίζοντες των μαθητών και να διδάξουν σ’ αυτούς τρόπο ζωής. Καλή σχολική χρονιά τέλος και στους γονείς, οι οποίοι με την αγάπη και την εμπιστοσύνη στα παιδιά και στους δασκάλους στέκονται δίπλα τους, υποστηρικτές και συμπαραστάτες”.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη