Ενδυνάμωση των ελληνογαλλικών σχέσεων στον τουριστικό τομέα

Η ενδυνάμωση των ελληνογαλλικών σχέσεων στον τουριστικό τομέα, με την υπογραφή συμφώνου συνεργασίας, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης της υπουργού Τουρισμού  Όλγας Κεφαλογιάννη με τη Γαλλίδα υπουργό Εμπορίου, Τουρισμού και Βιοτεχνίας Σύλβια Πινέλ, η οποία ήρθε στην Αθήνα, συνοδεύοντας τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Φρανσουά Ολάντ.

Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο τύπου του Υπουργείου Τουρισμού η υπογραφή της προαναφερόμενης συμφωνίας αποτελεί απόρροια της συστηματικής συνεργασίας των δυο πλευρών τους τελευταίους δυο μήνες. Συγκεκριμένα αποτελεί συνέχεια της συνάντησης της κυρίας Όλγας Κεφαλογιάννη με την κυρία Σύλβια Πινέλ κατά την επίσκεψη της Ελληνίδας υπουργού Τουρισμού στο Παρίσι, στις 17 Δεκεμβρίου 2012.

Κατά τη συνάντηση, που έγινε σε ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα, συμφωνήθηκε η ανάπτυξη κοινών τουριστικών προγραμμάτων, με σκοπό την αύξηση του τουριστικού ρεύματος από την Γαλλία προς την Ελλάδα. Επίσης συζητήθηκαν όλα τα διμερή θέματα αλλά και ζητήματα, που σχετίζονται με τις τουριστικές επενδύσεις και την ανάπτυξη ειδικών μορφών τουρισμού, όπως ο θαλάσσιος και γαστρονομικός τουρισμός.

Η κυρία Σύλβια Πινέλ κατά την διάρκεια της συζήτησης που είχαν με την Υπουργό Τουρισμού, εξέφρασε την υποστήριξη της Γαλλίας στις προσπάθειες που καταβάλλει η Ελλάδα για να ξεπεράσει την οικονομική κρίση και να βγει ξανά στις αγορές.

Το πλήρες κείμενο της συμφωνίας που υπογράφηκε είναι διαθέσιμο εδώ: ellinogalliki_symfonia_gia_ton_tourismo

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη