Εντάσεις στο καταφύγιο ζώων

Ένταση σημειώθηκε σήμερα (9/10) το πρωί έξω από το καταφύγιο ζώων στον Καρτεράδο ανάμεσα σε υπαλλήλους του Δήμου Θήρας και μέλη του Φιλοζωικού Σωματείου της Σαντορίνης.

Οι υπάλληλοι του Δήμου επιχείρησαν να απομακρύνουν 10 από τα σκυλιά που φιλοξενούνται στο καταφύγιο, στα οποία έχει προηγηθεί στείρωση και εμβολιασμός, με την προοπτική να απελευθερωθούν σε φυσικό περιβάλλον, εν προκειμένω στον πλησιέστερο οικισμό, στον Καρτεράδο, όπου σύμφωνα με τον Δήμο υπάρχουν υποδομές για το φαγητό και για το νερό τους. Μέλη του Φιλοζωικού Σωματείου αντιστάθηκαν, προβλέποντας πως η απελευθέρωση των ζώων, συνεπάγεται τον θάνατό τους είτε από τροχαίο ατύχημα, είτε από κακόβουλες ενέργειες τρίτων. Με ανακοίνωσή τους στο Facebook μάλιστα, αναφέρουν πως για 38 από τα ζώα έχουν ήδη προχωρήσει οι διαδικασίες υιοθεσίας από ενδιαφερόμενους στο εξωτερικό, οπότε η απομάκρυνσή τους έχει ήδη δρομολογηθεί.

Είναι γεγονός ότι η ύπαρξη του -μη αδειοδοτημένου- καταφυγίου στην περιοχή έξω από τον Καρτεράδο, έχει προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων των κατοίκων του οικισμού, ιδιαίτερα αυτών που κατοικούν στα πλησιέστερα του καταφυγίου σπίτια. Για τις 20 Οκτωβρίου είναι προγραμματισμένη να εκδικαστεί η προσφυγή του προέδρου του Καρτεράδου εναντίον των υπευθύνων του καταφυγίου.

Η κινητοποίηση του Φιλοζωικού Σωματείου μέσω διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι πάντως μεγάλη και έχει προκαλέσει μηνύματα συμπαράστασης από φιλόζωους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη