Δεκαεπτά θέσεις στην λίστα με τα 100 καλύτερα εστιατόρια της χώρας κατέλαβαν εστιατόρια των Κυκλάδων, κατά την απονομή των πρώτων Restaurant 100 Awards που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στην Αθήνα. Πρόκειται για μια λίστα από κορυφαίες προτάσεις για έξοδο για φαγητό, οι οποίες αναδείχθηκαν από 100+ προσωπικότητες του χώρου της γαστρονομίας, της επιχειρηματικότητας, της επικοινωνίας και των τεχνών.

Μερικά από τα 17 βραβευμένα εστιατόρια των Κυκλάδων, που διέπρεψαν χάρη στις ιδιαίτερες πρώτες ύλες τους και στις μοναδικές μαγειρικές τους, είναι ήδη μέλη και του δικτύου Aegean Cuisine.

Έντονη εκπροσώπηση έχει η Μύκονος με οκτώ εστιατόρια, ενώ δύο εστιατόρια της Σαντορίνης βρίσκονται σε υψηλές θέσεις: Σελήνη στην 8η και Κουκούμαβλος στην 15η.

Ακολουθούν όλα τα κυκλαδίτικα εστιατόρια που βρίσκονται στην λίστα Top 100, ενώ μερικά βραβεύτηκαν και σε επί μέρους κατηγορίες:

#8 SELENE – Σαντορίνη (μέλος Aegean Cuisine)

#12 ΘΑΛΑΣΣΑΚΙ – Τήνος (μέλος Aegean Cuisine) & #1 στο Top 10 Greek & Regional Cuisine Restaurants & #6 στο Top 10 Summer Restaurants

#15 ΚΟΥΚΟΥΜΑΒΛΟΣ – Σαντορίνη (μέλος Aegean Cuisine)

#25 BILL & COO – Μύκονος (μέλος Aegean Cuisine)

#27 Ω3 – Σίφνος

#34 MATSUHISA MYKONOS – Μύκονος & #1 στο Top 10 Summer Restaurants

#46 ALLOY YALOU – Σύρος (μέλος Aegean Cuisine)

#48 ΜΑΡΑΘΙΑ – Τήνος (μέλος Aegean Cuisine)

#57 KENSHO – Μύκονος

#70 ΤΟ ΚΥΜΑ – Κίμωλος & #7 στο Top 10 Greek & Regional Cuisine Restaurants

#71 MARIO – Πάρος

#74 KIKU CAVO TAGOO – Μύκονος

#77 KIKI’S RESTAURANT – Μύκονος

#81 KATRINE’S – Μύκονος

#84 FTELIA RESTAURANT – Μύκονος

#90 NAMMOS – Μύκονος

#92 BARBAROSSA – Πάρος

Print Friendly, PDF & Email