Σαντορίνη: Εντοπισμός και διάσωση 41 αλλοδαπών – Σύλληψη δύο διακινητών

Σε δυσχερή θέση βρέθηκε το βράδυ της Πέμπτης 5/9 ένα σκάφος με αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή 12 ν.μ. νότια της Ανάφης. Το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακή ενημέρωσε στη Λιμενική Αρχή Θήρας για την ανάγκη παροχής συνδρομής και στο σημείο έσπευσε ένα περιπολικό σκάφος του Λιμενικού, η λάντζα “Μελίνα” όπου επέβαιναν και στελέχη του Λιμενικού, καθώς και το παραπλέον φορτηγό πλοίο “Summer Sea”, τα οποία εντόπισαν τελικά το ιστιοφόρο σκάφος.

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Το “Μελίνα” περισυνέλεξε τους 43 αλλοδαπούς επιβαίνοντες (23 άνδρες, 03 γυναίκες και 17 ανήλικοι), ενώ στη συνέχεια τους μετέφερε συνοδεία του περιπολικού στο λιμάνι του Αθηνιού, όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια.

Από το Λιμεναρχείο Θήρας που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν δύο εκ των αλλοδαπών, ηλικίας 25 και 22 ετών, ως διακινητές των υπολοίπων, για παράβαση του άρθρου 83 του Ν. 3386/05 (Παράνομη είσοδος στη χώρα), του άρθρου 25 του Ν. 5038/23 (Διευκόλυνση) σε συνδυασμό με το άρθρο 47 του Π.Κ. (Συνεργός), καθώς και του άρθρου 306 του Π.Κ. (Έκθεση), ενώ το ιστιοφόρο σκάφος κατασχέθηκε.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη