Επαφές στην Αθήνα για τα ΕΛΤΑ Εμπορείου

Η αναστολή λειτουργίας του καταστήματος των ΕΛΤΑ στο Εμπορείο και οι επιπτώσεις της στην τοπική κοινότητα βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν την Τετάρτη 8/11 στην Αθήνα, ο βουλευτής Κυκλάδων Φίλιππος Φόρτωμας, η νεοεκλεγείσα Έπαρχος Θήρας Ιουλία Καραμολέγκου, ο νυν Έπαρχος και επανεκλεγείς περιφερειακός σύμβουλος Χαράλαμπος Δαρζέντας και η νεοεκλεγείσα πρόεδρος του Εμπορείου Μαρία Κατσίπη, με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο των ΕΛΤΑ Γρηγόρη Σκλήκα, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών (Υπερταμείο) Γρηγόρη Δημητριάδη και τον Αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών Στέφανο Γιουρέλη.

Όπως έκανε γνωστό με ανακοίνωσή του ο κος Φόρτωμας, ζητήθηκε κατ’ αρχάς να γίνει αποδεκτό το αίτημα για επαναλειτουργία του καταστήματος στην περιοχή του Εμπορείου, το οποίο σταμάτησε να λειτουργεί στις 23/10. Επικουρικά ζητήθηκε επίσης να ληφθούν κάποια σημαντικά μέτρα για τη διευκόλυνση των κατοίκων της κοινότητας και ιδίως των ευπαθών ομάδων.

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Συγκεκριμένα, οι τοπικοί φορείς ενημέρωσαν την αντιπροσωπεία των ΕΛΤΑ και της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών ότι είναι αναγκαίο, ως επικουρικό μέτρο, να αυξηθούν οι επισκέψεις του διανομέα από δύο σε τρεις και σε αυτές τις τρεις επισκέψεις η εξυπηρέτηση να γίνεται στον υπάρχοντα χώρο του καταστήματος των ΕΛΤΑ Εμπορείου. Τέλος, ζητήθηκε η διανομή των συντάξεων να γίνεται τις τρεις τελευταίες μέρες κάθε μήνα στον υπάρχοντα χώρο των ΕΛΤΑ στο Εμπορείο.

Το ζήτημα της αναστολής της λειτουργίας των ΕΛΤΑ σε όλη την Επικράτεια είναι αρκετά ακανθώδες και έχει εγείρει μείζονα πολιτικό διάλογο. Θεωρούμε θετικό βήμα προσέγγισης το γεγονός ότι οι ιθύνοντες των ΕΛΤΑ και του Υπερταμείου άκουσαν με προσοχή τα επιχειρήματα των τοπικών φορέων, κατανοώντας ένα κομβικό πρόβλημα της τοπικής κοινωνίας, και άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο να βρεθεί η πιο συμφέρουσα και δίκαιη λύση για όλους“, δήλωσε μετά τη συνάντηση ο κος Φόρτωμας.

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη