Επαναλειτουργεί η Σχολή Δυτών Καλύμνου, με την συγχρηματοδότηση της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου

Η Σχολή Δυτών στο νησί των σφουγγαράδων, την Κάλυμνο, θα επαναλειτουργεί από τις αρχές Οκτωβρίου, με την οικονομική και διοικητική συνεργασία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου κάλυψε και φέτος τη δαπάνη για την λειτουργία της Σχολής, ύψους 25.000 ευρώ, «ανταποκρινόμενη στην ανάγκη της Καλύμνου να συνεχίσει την παράδοση και την ιστορία της, ταυτόχρονα με την απόκτηση της επαγγελματικής κατάρτισης, που ανοίγει νέες προοπτικές απασχόλησης στους κατοίκους του νησιού», όπως δήλωσε ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος.

Τα μαθήματα θα αρχίσουν, σύμφωνα με το πρόγραμμα, στις 5 Οκτωβρίου 2016 και θα έχουν συνολική διάρκεια τουλάχιστον 40 εργάσιμων ημερών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για την τρέχουσα περίοδο ο αριθμός των ενδιαφερομένων σπουδαστών ξεπέρασε κάθε προηγούμενο και οι εγκεκριμένες θέσεις έχουν υπερκαλυφθεί, γεγονός που καταδεικνύει την δυναμική της Σχολής Δυτών Καλύμνου και καθιστά επιβεβλημένη την συνέχιση της λειτουργίας της.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη