Έπεσε η αυλαία των “Θηραϊκών Νέων” – Δήλωση Δημάρχου

Το φύλλο Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2015 ήταν το τελευταίο για την εφημερίδα “Θηραϊκά Νέα”, που με σημερινή (22/6/2016) ανακοίνωση ενημερώνει για τη διακοπή της κυκλοφορίας της εξαιτίας οικονομικών δυσχερειών και για λόγους υγείας του εκδότη της κ. Εμμανουήλ Λιγνού.

Η έκδοση των Θηραϊκών Νέων” ξεκίνησε το 1958 από τον Αντώνη Λιγνό, πατέρα του νυν εκδότη. Από την αρχή της έκδοσης της εφημερίδας ο Εμμανουήλ Λιγνός απασχολήθηκε ως βοηθός, ενώ από το 1970 ανέλαβε τα ηνία ως διευθυντής.

Όπως αναφέρει η κα Θαλλέλαια Καραμολέγκου, στενή συνεργάτης του κου Λιγνού, τα Θηραϊκά Νέα είναι “Μια εφημερίδα, που ενημερώνει όχι μόνο τους μονίμους κατοίκους της Σαντορίνης για τα γεγονότα, αλλά και εκείνους τους Θηραίους και φίλους της Σαντορίνης, που διαμένουν εκτός της νήσου, ακόμα και εκτός της Ελλάδος. Μια εφημερίδα, που είναι ο κύριος στυλοβάτης της παράδοσης και ο συνδετικός κρίκος των παραδοσιακών παλαιών αρχών με τη σύγχρονη πραγματικότητα και την τωρινή καθημερινή ενημέρωση. Μια εφημερίδα, που “μιλάει” στην καρδιά του κάθε Σαντορινιού και του κάθε φίλου του τόπου αυτού. Μια εφημερίδα, που περικλείει όλα τα νέα του τόπου, με στήλες πολιτικά, κοινωνικά, αθλητικά, εκδηλώσεις, βραβεύσεις και σχολιασμούς της επικαιρότητας. Μια εφημερίδα, που ξεχωρίζει την πληροφόρηση και την παραπληροφόρηση, που αναδεικνύει τον τόπο και τους ανθρώπους του, τονίζοντας και φωτίζοντας την αγάπη για το νησί!”

Με αφορμή την είδηση για την παύση κυκλοφορίας των Θηραϊκών Νέων, ο Δήμαρχος Θήρας κος Νίκος Ζώρζος, δήλωσε στο atlantea:
“Πάνω από μισό αιώνα τα Θηραϊκά Νέα αποτέλεσαν την εφημερίδα της Σαντορίνης. Πάντα με υψηλή την αίσθηση ευθύνης για το λειτούργημα που επιτελεί ένα μέσο ενημέρωσης και χωρίς σκοπιμότητες, αφιερώθηκαν στον σκοπό για τον οποίο ιδρύθηκαν. Η προσφορά του εκδότη των Θηραϊκών Νέων, Μανώλη Λιγνού, είναι ανεκτίμητη για το νησί μας, τις Κυκλάδες και όχι μόνο. Του εύχομαι από καρδιάς να αντιμετωπίσει γρήγορα και αποτελεσματικά τα προβλήματα υγείας του και γρήγορα τα Θηραϊκά Νέα να επανεκδοθούν.”


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη