Για επιδείνωση του καιρού από αύριο Τετάρτη 23/1 και από τα δυτικά κάνει λόγο το έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών έδωσε στο νέο κύμα κακοκαιρίας το όνομα “Φοίβος”. Κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που πιθανώς θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, καθώς και οι θυελλώδεις νότιοι άνεμοι που η έντασή τους θα φτάνει τα 8 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά, αύριο Τετάρτη 23/1, θα επηρεαστούν τα νησιά του Ιονίου, η Ηπειρος, η δυτική Στερεά, σταδιακά η δυτική Πελοπόννησος, από τις απογευματινές ώρες τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και κατά τη διάρκεια της νύχτας η υπόλοιπη Πελοπόννησος, η κεντρική και ανατολική Μακεδονία, η Θράκη και τα Δωδεκάνησα. Στη δυτική Ελλάδα τη νύχτα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Την Πέμπτη 24/1 η κακοκαιρία θα επηρεάσει τις πρωινές ώρες την κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και μέχρι το μεσημέρι τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Εκ νέου από τις απογευματινές ώρες τα νησιά του Ιουνίου, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεμά (κυρίως στα παραθαλάσσια), καθώς και τη δυτική και νότια Πελοπόννησο.

Την Παρασκευή 25/1 η κακοκαιρία θα πλήξει αρχικά τη δυτική Ελλάδα και βαθμιαία τα επεκταθεί στην ανατολική χώρα.

Σημειώνεται πως την Τετάρτη και την Παρασκευή θα σημειωθούν χιονοπτώσεις, πρόσκαιρα πυκνές, στα ορεινά και ημιορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας.

Συγκεκριμένα για τις Κυκλάδες και την Κρήτη, το δελτίο καιρού της ΕΜΥ για την Τετάρτη 23/1 προβλέπει νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, ενώ από αργά το απόγευμα από τα δυτικά θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5-7 μποφόρ και από τις μεσημβρινές ώρες στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.