Επίκαιρα ζητήματα της Σαντορίνης στη συνάντηση της Ένωσης Ξενοδόχων με τον Μ. Κατρίνη

Συνάντηση με τον βουλευτή Ηλείας και υποψήφιο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Κατρίνη είχε την Παρασκευή 23/8 το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης, ενημερώνοντάς τον για τα κυριότερα ζητήματα και αδυναμίες της Σαντορίνης αλλά και σχετικά με θέματα που άπτονται της ξενοδοχίας.

Η Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης έθεσε το θέμα των υποδομών του νησιού, ενημερώνοντας τον κο Κατρίνη για την αναγκαιότητα υλοποίησης του προγράμματος του “Στρατηγικού Σχεδιασμού” όπως αυτός είχε ανακοινωθεί το 2020 από τον Πρωθυπουργό και το σύνολο σχεδόν των υπουργών της τότε κυβέρνησης, περιλαμβάνοντας μεταξύ άλλων την κατασκευή λιμανιού, μαρίνας ελλιμενισμού τουριστικών σκαφών και προβλητών διαφυγής καθώς και την ολοκλήρωση του χωροταξικού σχεδιασμού του νησιού. Για τα θέματα αυτά η Ε.Ξ.Σ. ζήτησε από τον κο Κατρίνη να κατατεθεί σχετική ερώτηση στη Βουλή.

Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ενημερώθηκε επίσης σχετικά με ζητήματα που απασχολούν τους ξενοδόχους μέλη της Ε.Ξ.Σ., όπως εργασιακά ζητήματα και συγκεκριμένα για τις ιδιαιτερότητες της εποχιακής εργασίας και για ρυθμίσεις σχετικά με το 6ήμερο, τον αποκλεισμό της Σαντορίνης από το ΕΣΠΑ, την αύξηση του τέλους παρεπιδημούντων που από 0,50 φημολογείται ότι θα φτάσει στο 2% κάτι που θα επιβαρύνει περαιτέρω τις επιχειρήσεις του κλάδου και δη του τουρισμού. Συζητήθηκε επίσης η απουσία D.M.O. που ενίσχυε την εικόνα και οργάνωση του τουριστικού προϊόντος του νησιού μας, η μη λειτουργία συστήματος berth allocation στις αγκυροβολήσεις των κρουαζιερόπλοιων που έχει ως αποτέλεσμα τον σημειακό συνωστισμό στο νησί, γεγονός για το οποίο δυσφημίζεται και βάλλεται διεθνώς, καθώς και η έλλειψη κινήτρων βιωσιμότητας στις τοπικές επιχειρήσεις.

Στη συνάντηση που διήρκεσε σχεδόν τρεις ώρες συμμετείχαν επίσης, μετά από πρόσκληση της Ε.Ξ.Σ., το Σωματείο Τουριστικών Καταλυμάτων “Η Ατλαντίδα” με τον πρόεδρό του Λευτέρη Αναπλιώτη, το Σωματείο Τουριστικών Γραφείων και Λεωφορείων Σαντορίνης με τον πρόεδρό του Μανώλη Κορωνιό και ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Σαντορίνης με τον γραμματέα του Γιώργο Διαμαντόπουλο.

“Από πλευράς μας ως Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για το περιεχόμενο της συζήτησης και την ενημέρωση του κου Κατρίνη για τα θέματα που μας απασχολούν ως επαγγελματίες αλλά και κατοίκους του νησιού, ευχόμενοι με τις τοποθετήσεις μας να συμβάλουμε στην επίλυσή τους”, καταλήγει η σχετική ανακοίνωση της Ε.Ξ.Σ.

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη