Επισκέψεις και συναυλίες στο La Ponta

laponta_logoΜια ενδιαφέρουσα έκθεση και εργαστήριο τσαμπούνας και άλλων παραδοσιακών ελληνικών μουσικών οργάνων έχουν την ευκαιρία να δουν όσοι επισκεφθούν το μουσείο La Ponta, που στεγάζεται σε έναν πύργο του 13ου αιώνα, μέσα στο ενετικό Καστέλι του Ακρωτηρίου.  Το μουσείο είναι ανοιχτό καθημερινά 10:00-14:00 και 17:00-20:00 με ελεύθερη είσοδο.

Ωστόσο οργανώνονται και καθημερινές ξεναγήσεις που περιλαμβάνουν ιστορική αναδρομή του πύργου, της καταγωγής της τσαμπούνας καθώς και μια ζωντανή παρουσίαση των οργάνων που κατασκευάζονται στο εργαστήριο. Οι ξεναγήσεις γίνονται καθημερινά στις 12:00 και στις 18:00, διαρκούν 45 λεπτά και κοστίζουν 7 ευρώ/άτομο.

Παράλληλα, από τις 16 Ιουνίου θα ξεκινήσει και ο καλοκαιρινός κύκλος βραδινών συναυλιών στο  La Ponta με τίτλο “Ήχοι από το κάστρο”.

Πιο συγκεκριμένα, κάθε Δευτέρα και Παρασκευή στις 21:00 θα παρουσιάζονται “Οι Νότες των αιώνων”, με τον Γιάννη Πανταζή στα πνευστά και τον Θανάση Κλεώπα στην κιθάρα και το τραγούδι. Η συναυλία θα είναι εμπνευσμένη από τη μακραίωνη παράδοση του Κάστρου του Ακρωτηρίου, την παγκόσμια γλώσσα της Μουσικής και από την πλούσια μουσική κληρονομιά της Ελλάδας. Αρχαία και σύγχρονα μουσικά όργανα θα συμπορεύονται με τη φυσική ακουστική του πύργου προσδίδοντας καινούριες σελίδες ιστορίας στις ήδη υπάρχουσες.

Επίσης, για κάθε Τετάρτη και Σάββατο στις 21:00 έχει προγραμματιστεί η μουσική παράσταση “O Οδυσσέας Επιστρέφει“, με τον Γιάννη Πανταζή σε πνευστά και έγχορδα. Πρόκειται για δέκα συνθέσεις με δέκα διαφορετικά μουσικά όργανα που αφηγούνται την επιστροφή του βασιλιά της Ιθάκης Οδυσσέα στη πατρίδα του με σκοπό να πάρει πίσω τον κόσμο του και να τον ελευθερώσει από τους δυνάστες του.

Τιμή εισιτηρίου για τις συναυλίες: 12 ευρώ/άτομο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη