22.2 C
Santorini
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Επίσκεψη Συρμαλένιου στη Σαντορίνη

Share

Σύμφωνα με το σχετικό Δελτίο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Θήρας στην τελική ευθεία της προεκλογικής εκστρατείας τα μέλη και οι φίλοι του κόμματος ξεκινούν σήμερα (19/1/15) δυναμική εξόρμηση σε όλα τα χωριά της Σαντορίνης, πόρτα-πόρτα, προκειμένου να φτάσει παντού το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ .

Ενα πρόγραμμα χωρίς υποσχέσεις αλλά με δεσμεύσεις προς τους πολίτες για μια διαφορετική διακυβέρνηση της χώρας με κοινωνική διάσταση, για  μια διέξοδο ελπίδας από την ακραία λιτότητα  και την υπερφορολόγηση που επέβαλε η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου.

Στο πλαίσιο της  προεκλογικής καμπάνιας στη Σαντορίνη, ο υποψήφιος βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος, που επισκέφτηκε για δεύτερη φορά το νησί, συναντήθηκε την Κυριακή το απόγευμα με τη διοίκηση και τους εργαζόμενους της Ενωσης Λεμβούχων.

Σε μια ζωντανή ανοιχτή συζήτηση, παρουσία και του προέδρου της Ενωσης Μ. Κανακάρη, ο Νίκος Συρμαλένιος αναφέρθηκε στα άμεσα μέτρα που δεσμεύτηκε να πάρει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για την ανακούφιση των φορολογουμένων, εστιάζοντας στην κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και στη θέσπιση ενός δικαιότερου φορολογικού συστήματος.

Στον τομέα της ακτοπλοΐας ανέπτυξε τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για την ίδρυση δημόσιου φορέα, ο οποίος θα λειτουργήσει παράλληλα με τον ιδιωτικό τομέα, με στόχο την καλύτερη δυνατή ακτοπλοϊκή σύνδεση των Κυκλαδονήσων.

Σχετικά με το Νοσοκομείο της Σαντορίνης, επανέλαβε τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για άμεση λειτουργία του με δημόσιο χαρακτήρα στο πλαίσιο ενός αναβαθμισμένου ΕΣΥ.

Απαντώντας σε ερώτημα  για το πώς θα αντιμετωπίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το πρόβλημα του υψηλού κόστους ζωής, ο Νίκος Συρμαλένιος  τόνισε  ότι η επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ θα αποτελέσει ένα από τα κίνητρα για την αναζωογόνηση της αγοράς, η οποία θα βασιστεί στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, που αποτελεί τον κορμό του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ .

Τέλος δεσμεύτηκε για την δρομολόγηση της ανέλκυσης του “”Sea Diamond””.

Ακολούθησε διάλογος με τους παρευρισκόμενους.

Στο Γηροκομείο της Σαντορίνης  ο υποψήφιος βουλευτής συζήτησε με τη διοίκηση και τους φιλοξενούμενους του ιδρύματος, του οποίου η λειτουργία τίθεται σε κίνδυνο μετά την κατάσχεση των καταθέσεών του λόγω υπέρογκης φορολόγησης μέσω ΕΝΦΙΑ.

Η θεσμοθέτηση φορολογικών κινήτρων για την παραμονή και επιστροφή των επιχειρήσεων στην Ελλάδα ,το νέο μοντέλο ανάπτυξης που δοκιμάζεται με επιτυχία στη Σαντορίνη, συνδυάζοντας την τουριστική δραστηριότητα με την παραγωγή, μεταποίηση και προβολή των τοπικών αγροτικών προϊόντων καθώς και το χωροταξικό  ήταν τα θέματα όπου εστιάστηκε η συζήτηση  του Νίκου Συρμαλένιου με τη διοίκηση της Ενωσης Ξενοδόχων τη Δευτέρα το πρωί. Η αυριανή  κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στοχεύει στην εξεύρεση της χρυσής τομής ανάμεσα στους επαγγελματικούς φορείς και τους εργαζόμενους στον τουρισμό, μέσα από συνεχή εποικοδομητικό διάλογο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη