Επίσκεψη Χ. Στυλιανίδη στη Σαντορίνη: Οι λύσεις, με τη βοήθεια του κράτους, θα βρεθούν εδώ

“Έχουμε ευθύνη να στηρίξουμε τη ναυαρχίδα του ελληνικού τουρισμού, την Σαντορίνη, και οφείλουμε όλοι να βρούμε κοινές λύσεις στη βάση της σύγκλισης των συμφερόντων με ένα μοναδικό στόχο, το καλό της Σαντορίνης και το καλό του ελληνικού τουρισμού”, υπογράμμισε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστος Στυλιανίδης, κατά τη σημερινή (27/5) του επίσκεψη στη Σαντορίνη, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Ναυτιλίας και Λιμένων Ευάγγελο Κυριαζόπουλο.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε με εντολή του Πρωθυπουργού σε συνέχεια της επανασύστασης της Διυπουργικής Επιτροπής για τη Σαντορίνη και μετά την προχθεσινή έκδοση της ΚΥΑ “Λήψη μέτρων ελεγχόμενης πρόσβασης των επισκεπτών και των κατοίκων σε επιμέρους σημεία των νήσων Θήρας και Θηρασιάς” για την αποφυγή έκθεσης σε κατολισθητικό κίνδυνο.

Διαφήμιση

Στις συναντήσεις που είχε με τον Δήμαρχο Θήρας Νίκο Ζώρζο και την Έπαρχο Θήρας Ιουλία Καραμολέγκου συζητήθηκαν εκτενώς τα ζητήματα που αφορούν στην τοπική κοινωνία και στις υποδομές του νησιού, όπως και τα τρέχοντα θέματα των κατολισθήσεων και των προληπτικών μέτρων για λόγους ασφαλείας.

Σε δηλώσεις του στα τοπικά μέσα ο Υπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά ότι “οφείλουμε όλοι να βρούμε το συντομότερο λύσεις για να κρατηθεί η Σαντορίνη ψηλά, στο πιο ψηλό σημείο του ελληνικού τουρισμού”. Και συνέχισε: “Μαγικές λύσεις δεν έχουμε. Οι λύσεις με τη βοήθεια του κράτους θα βρεθούν εδώ στη Σαντορίνη. Οι άνθρωποι που ξέρουν τις λύσεις είναι εδώ, ξέρουν την καθημερινότητα και τι χρειάζεται σε κάθε βήμα, τόσο για τις μεταβατικές όσο και για τις στρατηγικές λύσεις της αειφορίας της Σαντορίνης. Εμείς ως Διυπουργική Επιτροπή θα έρθουμε να δώσουμε την πολιτική κάλυψη που χρειάζεται”.

Ο κος Στυλιανίδης τόνισε επίσης ότι “έχουμε πολλά να κάνουμε στη Σαντορίνη για να αναπτύξουμε τις υποδομές που χρειάζεται έτσι ώστε να παραμείνει η ναυαρχίδα του ελληνικού τουρισμού. Είμαστε στη σωστή κατεύθυνση και σιγά σιγά θα τα βάλουμε όλα σε μια τάξη. Πρέπει να συζητήσουμε και σε διυπουργικό επίπεδο και σε τοπικό επίπεδο τη στρατηγική μας για το νησί, αλλά την ίδια στιγμή πρέπει να δώσουμε και άμεσες λύσεις”.

“Δεν πρέπει να αγνοηθεί το θέμα της ασφάλειας που έχει σχέση και με επιστημονικά δεδομένα, γι’ αυτό ζητήθηκε η συνδρομή του ΟΑΣΠ. Ο κος Λέκκας έκανε τις αυτοψίες αλλά είναι έτοιμος να ακούσει τους τοπικούς παράγοντες για τις μεταβατικές λύσεις που θα προταθούν. Η Διυπουργική Επιτροπή είναι έτοιμη να ξανασυγκληθεί για να μην αγνοεί την τοπική κοινωνία, ώστε να βρεθούν πιο ισορροπημένες λύσεις”, συμπλήρωσε ο Υπουργός Ναυτιλίας.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο κος Στυλιανίδης πραγματοποίησε επίσης αυτοψία στις υποδομές και εγκαταστάσεις του λιμένα Αθηνιού και στο Αμμούδι, ενώ στη συνέχεια επισκέφθηκε το Λιμενικό Φυλάκιο Αθηνιού, όπου παρουσία και του Διοικητή της 6ης Περιφερειακής Διοίκησης του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. Αρχιπλοιάρχου Λ.Σ. Κωνσταντίνου Παρδάλη ενημερώθηκε από τη Λιμενάρχη Θήρας Αντιπλοίαρχο Λ.Σ. Παναγιώτα Κούτρα για θέματα που αφορούν στην δραστηριότητα του Λιμεναρχείου. Επισκέφθηκε, επίσης, το δημοτικό ακίνητο που παραχωρήθηκε πέρυσι ως δωρεά από τον Δήμο Θήρας στο Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή για την κάλυψη των στεγαστικών αναγκών του.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη