Την επισκευή του μώλου Φαναράκι, στον όρμο Φηρών, ολοκλήρωσε κατά προτεραιότητα και με ιδίους πόρους το Λιμενικό Ταμείο Θήρας, προκειμένου να ενισχυθεί η έδραση, η στατικότητα και η ασφάλεια του μώλου που εξυπηρετεί το τελεφερίκ, την κρουαζιέρα και τα καταστήματα που δραστηριοποιούνται στην περιοχή. Παράλληλα, έγινε χρωματισμός και συντήρηση της ανωδομής.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του το Λιμενικό Ταμείο Θήρας, στην ίδια περιοχή του όρμου Φηρών ετοιμάζονται οι οριστικές μελέτες και τα τεύχη δημοπράτησης για την επισκευή και την επέκταση του μώλου στην περιοχή Λαζαρέτα, “ένα έργο πολύ σημαντικό για την επέκταση της χερσαίας λιμενικής ζώνης, που θα δώσει τον απαραίτητο χώρο, για την ανάπτυξη των υποδομών”.

Παράλληλα, με στόχο τον εκ βάθρων εκσυγχρονισμό όλων των λιμενικών εγκαταστάσεων του νησιού, το αλιευτικό καταφύγιο της Βλυχάδας απέκτησε δίκτυο ύδρευσης, πυροσβεστικό κρουνό και σύνδεση με το δίκτυο της ΔΕΥΑΘ. “Με αυτή την πρωτοβουλία μας, ένα διαχρονικό και σοβαρό πρόβλημα από την κατασκευή του, αντιμετωπίσθηκε ριζικά. Το αλιευτικό καταφύγιο της Βλυχαδας διαθέτει πλέον αφαλατωμένο νερό, με πίεση και αδιάλειπτη παροχή. Η ορθή χρήση και η εξοικονόμηση νερού, είναι υποχρέωση όλων μας” σημειώνει σε ανάρτησή του το Λιμενικό Ταμείο Θήρας.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.