Επιστολή διαμαρτυρίας για την Blue Star

Από τον κ. Ιωάννη Μπίτη, αρχιτέκτονα, λάβαμε το ακόλουθο μήμυμα:

Σας προωθώ ηλεκτρονικό μήνυμα διαμαρτυρίας που έστειλα στην Blue Star αν επιθυμείτε να το δημοσιεύσετε. Ευχαριστώ.

Αγαπητοί κύριοι,

ως κάτοικος της Σαντορίνης που ταξιδεύω συχνά με προορισμό την Αθήνα θα ήθελα να σας εκφράσω τη μεγάλη δυσαρέσκεια που νιώθω όχι μόνο εγώ, αλλά και η πλειοψηφία των κατοίκων του νησιού μετά την απόφασή σας για λόγους οικονομίας καυσίμων να μειώσετε την ταχύτητα του πλοίου που εκτελεί το δρομολόγιο.

Η δυσαρέσκεια δεν είναι φυσικά για τον επιπλέον χρόνο που καλούμαστε να περάσουμε εν πλω, αλλά είναι φυσικά οικονομικής φύσεως, καθώς το πλοίο πλέον φτάνει τόσο αργά στο λιμάνι του Πειραιά που δεν υπάρχει πλέον δυνατότητα μετακίνησής μας με το τρένο του ΗΣΑΠ. Προσωπικά χρειάστηκε να πληρώσω 18 ευρώ σε ταξί προκειμένου να μεταβώ στην οικία μου.

Όπως καταλαβαίνετε το έμμεσο αυτό κόστος είναι απόρροια της δική σας ανεύθυνης πολιτικής και δυστυχώς φαίνεται να μην έχετε λάβει καθόλου υπ’ όψη την οικονομική κατάσταση των πολιτών σε αυτή τη χώρα. Μετά τη απόφασή σας λοιπόν το ταξίδι προς την Αθήνα όχι μόνο καθυστερεί μια επιπλέον ώρα αλλά ουσιαστικά κοστίζει στο μέσο επιβάτη  15-25 ευρώ παραπάνω!

Θα σας παρακαλούσα να επανεξετάσετε την παραπάνω απόφαση ή ακόμα να εξετάσετε το ενδεχόμενο να αναχωρεί το δρομολόγιο μια ώρα νωρίτερα (6:25) από το λιμάνι του Πειραιά (που ούτως ή άλλως υπάρχουν δρομολόγια του ΗΣΑΠ).

Είναι άδικο μια εταιρία σαν τη δική σας να βρίσκεται απέναντι και να μοιάζει εχθρός ενός δοκιμασμένου λαού αντί να βοηθάει ή τουλάχιστον να μην τον επιβαρύνει άδικα.

Επί πλέον δίνεται τη ευκαιρία να μοιάζει η Αθήνα ακόμα πιο τριτοκοσμική πόλη, καθώς εν μέσω τουριστικής περιόδου δεν θα υπάρχει σύνδεση με σιδηροδρομική γραμμή μεταξύ του αστικού κέντρου και του κεντρικότερου λιμανιού της Χώρας. Αυτό βέβαια δεν είναι μόνο δική σας ευθύνη αλλά και ευθύνη των μέσων μαζικής μεταφοράς. Παρόλο αυτά όμως η απόφασή σας λήφθηκε γνωρίζοντας τα ωράρια των δρομολογίων του ΗΣΑΠ, αλλά δε φαίνεται να σας απασχόλησε ιδιαίτερα.

Και κλείνοντας να σας υπενθυμίσω -γιατί μάλλον ούτε αυτό σκεφτήκατε- πως το κόστος του εισιτηρίου με ταχύπλοο (high speed) είναι τελικά κατά πολύ χαμηλότερο από το κόστος 9 ωρών ταξιδιού + ταξί με την Blue Star. Χαζοί ψηφοφόροι μπορεί να είμαστε… αριθμητική όμως γνωρίζουμε ακόμη!!!

Με τιμή
Ιωάννης Μπίτης


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη