Επιτυχημένες οι δράσεις του Θησέα Κυκλάδων στη Σαντορίνη

Πολυήμερες δράσεις πραγματοποίησε το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας “ΘΗΣΕΑΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ”, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους λειτουργίας του παραρτήματός του στη Σαντορίνη. Από την Τρίτη 25 Απριλίου μέχρι και την Παρασκευή 28 Απριλίου έλαβαν χώρα εκδηλώσεις και ενημερώσεις σε συνεργασία με τον Δήμο Θήρας, τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων-Τομέα Σχολικών Δραστηριοτήτων και τον Βοηθό Συνήγορο του Πολίτη για τα Δικαιώματα του Παιδιού.

Ο εορτασμός για τον ένα χρόνο σταθερής λειτουργίας του Κ.Π. με παράρτημα στη Σαντορίνη πραγματοποιήθηκε στον χώρο του Κέντρου Πρόληψης στα Φηρά, την Τρίτη 25 Απριλίου 2017, το απόγευμα, παρουσία του Προέδρου του Κ.Π. κ. Γεωργίου Λεονταρίτη, Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του κ. Ευάγγελου Σιγάλα, Αντιπροέδρου του Κ.Π., Περιφερειακού Συμβούλου Ν. Αιγαίου και των μελών του Δ.Σ. κ. Νίκου Ζώρζου, Δημάρχου Θήρας και κ. Παντελή Τζανακόπουλου, Αντιπροέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου, ενώ παράλληλα την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους φίλοι και συνεργάτες του Κ.Π. Στην εκδήλωση, η επιστημονικά υπεύθυνη του Κ.Π. κα Αναστασία Προκοπίου, παρουσίασε τον απολογισμό έργου του πρώτου έτους λειτουργίας του παραρτήματος.

[adning id="140783"]


Την ίδια εβδομάδα, υλοποιήθηκαν δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε όλα τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νησιού καθώς και στην ευρύτερη κοινότητα από το προσκεκλημένο του Κ.Π. “Ελληνικό Ινστιτούτο Έρευνας και Εκπαίδευσης για την Οδική Ασφάλεια και την Πρόληψη & Μείωση των τροχαίων ατυχημάτων Πάνος Μυλωνάς”.

Πιο συγκεκριμένα:

Από την Τρίτη 25 Απριλίου 2017 το πρωί και κάθε μέρα, εξειδικευμένο προσωπικό του Ινστιτούτου σε συνεργασία με επιστημονικά στελέχη του Κ.Π. επισκέφθηκαν ξεχωριστά όλα τα Γυμνάσια και Λύκεια της Σαντορίνης (συμπεριλαμβανομένου του εσπερινού ΕΠΑΛ και του ΣΔΕ), με αποτέλεσμα όλοι οι μαθητές του νησιού να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν σε ζητήματα κυκλοφοριακής αγωγής και οδικής ασφάλειας. Οι μαθητές Λυκείου, μάλιστα, είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τον προσομοιωτή πρόσκρουσης και τα ειδικά γυαλιά προσομοίωσης μέθης. Στις επισκέψεις αυτές προσκλήθηκαν και συμμετείχαν και οι μαθητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Ανάφης και της Θηρασιάς. Οι ενημερώσεις στα σχολεία έγιναν σε συνεργασία με τις σχολικές δομές και την υπεύθυνη Τομέα Σχολικών Δραστηριοτήτων της ΔΔΕ Κυκλάδων.

Παράλληλα, στην εσπερίδα που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 27 Απριλίου 2017 στο Μπελλώνειο, στα Φηρά με θέμα: “Ασφάλεια στον δρόμο-Δικαίωμα όλων μας”, η κοινότητα της Σαντορίνης είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει τους ίδιους προσομοιωτές και να παρακολουθήσει τις σχετικές ομιλίες από την πρόεδρο του ΙΟΑΣ, κα Δανέλλη-Μυλωνά, τον Βοηθό Συνήγορο του Πολίτη για τα Δικαιώματα του Παιδιού, κ. Μόσχο και την υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων, κα Σπαρτινού. Τη συζήτηση συντόνισε η επιστημονικά υπεύθυνη του Κ.Π., κα Προκοπίου.

[adning id="140783"]


Επιπλέον, την Τετάρτη 26 Απριλίου 2017, το απόγευμα, το Κ.Π. συμμετείχε στην εκπαιδευτική συνάντηση, που διοργάνωσε η υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων για εκπαιδευτικούς με θέμα τον ρόλο του σχολείου στην πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων μέσω της εκπαίδευσης των μαθητών.

Τέλος, ο Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη για τα Δικαιώματα του Παιδιού, κ. Γεώργιος Μόσχος, την Πέμπτη 27 και την Παρασκευή 28 Απριλίου 2017, επισκέφθηκε τα Δημοτικά Σχολεία Εμπορείου και Φηρών και συζήτησε με τους μαθητές, προκειμένου να ευαισθητοποιηθούν σε θέματα οδικής ασφάλειας.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη