22.2 C
Santorini
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Επιτυχημένη η εκπαιδευτική περιήγηση σε καλντέρα και ηφαίστειο

Share

Η ΓΕΩΘΗΡΑ Μ.Α.Ε. σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Μελέτης και Παρακολούθησης του Ηφαιστείου Σαντορίνης (ΙΜΠΗΣ) πραγματοποίησε για δεύτερη συνεχή χρονιά εκπαιδευτική εκδρομή στην Νέα Καμένη και περιήγηση με σκάφος στα πρανή της καλδέρας την Κυριακή 22 Οκτωβρίου για τους κατοίκους της Θήρας.

Με σύμμαχο τον καλό καιρό, περισσότεροι από 250 συμμετέχοντες μεταφέρθηκαν με δύο σκάφη της Ένωσης Λεμβούχων στη Νέα Καμένη, όπου είχαν την ευκαιρία να περπατήσουν στο ηφαίστειο και να ξεναγηθούν από τους επιστήμοντες του ΙΜΠΗΣ.

Αξίζει να σημειωθεί η πολύ θετική εικόνα του ηφαιστείου της Νέας Καμένης τόσο από άποψη καθαριότητας όσο και από άποψη οργάνωσης (καθαρά μονοπάτια, επαρκής σήμανση, σημεία για ξεκούραση υπό σκιά, νέα προβλήτα).

Κατά τη διάρκεια παραμονής τους στη Νέα Καμένη, οι συμμετέχοντες είχαν μάλιστα την ευκαιρία να συναντήσουν Ιταλούς επιστήμονες που συνεργάζονται με το ΙΜΠΗΣ, οι οποίοι συγκέντρωναν στοιχεία για τη χημική παρακολούθηση της ηφαιστειακής δραστηριότητας (φωτογραφία κάτω).

Η περιήγηση συνεχίστηκε με τα σκάφη να κατευθύνονται προς τη Θηρασιά και από εκεί να πλέουν κοντά στα πρανή της καλντέρας της Σαντορίνης από την Οία μέχρι τον Αθηνιό, με το επιστημονικό προσωπικό του ΙΜΠΗΣ να δίνει στο κοινό πληροφορίες για τους εντυπωσιακούς γεωλογικούς σχηματισμούς που έβλεπε μπροστά του.

Με ανακοίνωσή της η ΓΕΩΘΗΡΑ ευχαριστεί θερμά αφενός τους επιστήμονες του Ι.Μ.Π.Η.Σ. κυρίους Μιχάλη Φυτίκα, Σπύρο Παυλίδη, Γιώργη Βουγιουκαλάκη και Δημήτρη Παναγιωτόπουλο για την ξεχωριστή ξενάγηση που προσέφεραν στους κατοίκους του νησιού, αφετέρου την Ένωση Λεμβούχων για τη διάθεση των δύο σκαφών και φυσικά όλους όσους έλαβαν μέρος στην περιήγηση.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Γιώργος Βουγιουκαλάκης - Το ηφαίστειο της Σαντορίνης

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη