Επιτυχημένη η συμμετοχή της Εστίας Πύργου στο Φεστιβάλ Γαστρονομίας Ν. Τσελεμεντές

Στο Φεστιβάλ Γαστρονομίας Ν. Τσελεμεντές έδωσε και φέτος, για δεύτερη συνεχή χρονιά, το “παρών” ο Πολιτιστικός Σύλλογος Εστία Πύργου Καλλίστης από τις 7 έως τις 9 Σεπτεμβρίου. Το φεστιβάλ διοργανώνεται κάθε χρόνο με πολύ μεράκι από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σίφνου, με την εθελοντική προσφορά όλων των Σιφνιών αλλά και την συμπαράσταση των τοπικών αρχών.

Στην ομάδα της Εστίας Πύργου, που εκπροσώπησε τη Σαντορίνη, συμμετείχαν οι μουσικοί Κυριάκος Πρέκας (λαούτο), Αντώνης Πρέκας (βιολί) και Κωνσταντίνα Γιαννίτση (σαντούρι), η Αρτεμία Δεναξά με τη χορευτική ομάδα παιδιών του συλλόγου, ο Λευτέρης Ξαγοράρης που παρουσίασε την παραδοσιακή συνταγή των ντοματοκεφτέδων και μαγείρεψε δύο καζάνια φάβα, καθώς και μέλη του συλλόγου που βοήθησαν στην προετοιμασία και παρουσίαση στο περίπτερο της Σαντορίνης.

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, ο σύλλογος της Σαντορίνης είχε την ευκαιρία να διαφημίσει τα θηραϊκά προϊόντα στους χιλιάδες επισκέπτες της εκδήλωσης που έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον και προτίμηση για το κρασί και τα τοπικά προϊόντα. Το κρασί, η φάβα, ο ντοματοπελτές και η κάπαρη που προσφέρονταν από το περίπτερο της Εστίας ήταν χορηγία της Ένωσης Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων. Επίσης ο Νεκτάριος Φύτρος από το εστιατόριο Καλλίστη προσέφερε δωρεάν στον σύλλογο 900 ντοματοκεφτέδες που έγιναν ανάρπαστοι την πρώτη ημέρα του φεστιβάλ, ενώ ο Πρόεδρος της Κοινότητας Γιώργος Δαρζέντας προμήθευσε το περιπτερο με 600 μελιτίνια που προσφέρθηκαν την τρίτη ημέρα.

Η Εστία Πύργου εκφράζει τις ευχαριστίες της στους φορείς της Σίφνου για τη φιλοξενία και σε όσους βοήθησαν για την συμμετοχή του συλλόγου στο φεστιβάλ, εκφράζοντας παράλληλα την ευχή όποιος σύλλογος εκπροσωπήσει του χρόνου τη Σαντορίνη, να έχει μεγαλύτερη υποστήριξη και συμμετοχή από τα μέλη του και τους εθελοντές.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη