Επιτυχημένο το 7ο Μαθητικό Φεστιβάλ Θήρας και Θηρασίας

Με παιδική και νεανική δημιουργικότητα γέμισαν το Σαββατοκύριακο 25-26 Μαΐου οι χώροι του Κλειστού Γυμναστηρίου Σαντορίνης (ΔΑΠΠΟΣ) στον Καρτεράδο, όπου φιλοξενήθηκε το 7ο Μαθητικό Φεστιβάλ Θήρας και Θηρασίας.

Μαθητές από όλα τα σχολεία των δύο νησιών, με την υποστήριξη των δασκάλων και καθηγητών τους, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της διοργανώτριας του Φεστιβάλ, Θηραϊκής Εταιρείας Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών, και αξιοποίησαν την ευκαιρία να αναδείξουν τα ταλέντα τους και να εκφράσουν τις ανησυχίες τους μέσα από την τέχνη. Φέτος μάλιστα, για πρώτη φορά στο Φεστιβάλ συμμετείχαν μέσω video art και σχολεία από τη Μύκονο, την Πάρο και τη Φολέγανδρο.

Την έναρξη του 7ου Μαθητικού Φεστιβάλ κήρυξε, το απόγευμα του Σαββάτου 25/5, η Πρόεδρος της Θηραϊκής Εταιρείας Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών, Ιωάννα Βαμβακούρη.

Ο Δήμαρχος Θήρας Νίκος Ζώρζος απηύθυνε επίσης έναν σύντομο χαιρετισμό κατά την έναρξη του Φεστιβάλ.

Με μεγάλο ενθουσιασμό, μαθητές κάθε ηλικίας παρουσίασαν επί σκηνής μουσικά, χορευτικά και θεατρικά δρώμενα και κατάφεραν να κερδίσουν το πιο ζεστό χειροκρότημα των θεατών.

Στιγμιότυπο από τη δεύτερη ημέρα του Μαθητικού Φεστιβάλ που, λόγω των καιρικών συνθηκών, διεξήχθη στον εσωτερικό χώρο του κλειστού γυμναστηρίου – © Atlantea

Η δε έκθεση με τις εικαστικές τους δημιουργίες θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό όλη την τρέχουσα εβδομάδα στους χώρους του Κλειστού Γυμναστηρίου και μπορείτε να την επισκέπτεστε από τις 08:00 ως τις 20:00.

Στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου εκτίθενται εικαστικές δημιουργίες των παιδιών – © Atlantea

Προσεχώς το υλικό από το 7ο Μαθητικό Φεστιβάλ Θήρας & Θηρασίας θα είναι διαθέσιμο και από την ιστοσελίδα και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Θηραϊκής Εταιρείας Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών.

Διαφήμιση

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης
Διαφήμιση

Σαντορίνη