Σαντορίνη: Επιτυχημένο το DGR 2024

Ραντεβού το 2025!

Με 45 συμμετοχές πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19/5/24 στη Σαντορίνη η ετήσια φιλανθρωπική εκδήλωση The Distinguished Gentleman’s Ride (DGR).

Κλασικές μοτοσικλέτες με τους αναβάτες τους έδωσαν και φέτος, για 7η φορά στη Σαντορίνη, το “παρών” στο ετήσιο παγκόσμιο ραντεβού για την ευαισθητοποίηση του κοινού για θέματα καρκίνου του προστάτη και την προαγωγή της ανδρικής υγείας γενικά. Το συνολικό χρηματικό ποσό που συγκεντρώθηκε στη Σαντορίνη από δωρεές υπέρ του σκοπού της εκδήλωσης είναι 1.500 ευρώ, τα οποία θα διατεθούν για την παγκόσμια έρευνα για τον καρκίνο του προστάτη.

Ο ουρολόγος Ανδρέας Βλάχος (αριστερά) και ο τοπικός συντονιστής του DGR στη Σαντορίνη Σπύρος Προγουλάκης (δεξιά) – © Atlantea

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, πριν την έναρξη της μοτο-πορείας, ο γνωστός ουρολόγος Ανδρέας Βλάχος έκανε όπως κάθε φορά μια σύντομη ενημέρωση για θέματα υγείας του προστάτη, υπογραμμίζοντας ότι η έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του προστάτη εξασφαλίζει την ίαση από τη νόσο.

Η φετινή πορεία ξεκίνησε και κατέληξε στη Ζυθοποιία Φτέλος στον Καρτεράδο, ακολουθώντας τη διαδρομή Φτέλος – Πύργος – Έξω Γωνιά – Καμάρι – Φηρά – Φτέλος. Μετά τον τερματισμό ακολούθησε πάρτι στους χώρους της ζυθοποιίας, με ζωντανή ροκ μουσική από τους Easty Irwan και Γιάννη Τσάκριο και τη μπάντα τους.

Η δράση Distinguished Gentelman’s Ride ξεκίνησε το 2010 στην Αυστραλία και έχει εξελιχτεί σήμερα σε παγκόσμια διοργάνωση, η οποία πραγματοποιείται μέσα στον  Μάιο ταυτόχρονα σε 959 πόλεις και 105 χώρες. Στη Σαντορίνη ξεκίνησε για πρώτη φορά το 2016. Στην Ελλάδα, ανάλογες βόλτες όπως της Σαντορίνης έγιναν φέτος σε 12 ακόμα πόλεις (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Αρχαία Ολυμπία, Χίος, Κέρκυρα, Ηράκλειο, Καβάλα, Ξάνθη, Κεφαλονιά, Πάτρα, Βόλος, Σάμος).

© Atlantea

Με ανακοίνωσή του, ο τοπικός συντονιστής της εκδήλωσης στη Σαντορίνη Σπύρος Προγουλάκης ευχαριστεί τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας Θήρας που συνόδευσαν την μοτο-πορεία στους δρόμους του νησιού, καθώς επίσης τον πρόεδρο του Καμαρίου Διονύση Βαμβακούση, τον πρόεδρο των Φηρών Πάνο Καβαλλάρη και τον αντιπρόεδρο των Φηρών Χρήστο Μενδρινό, που επέτρεψαν να περάσει η πορεία των μοτοσικλετιστών αντίστοιχα από τον πεζόδρομο του Καμαρίου, τη Μητρόπολη και την πλατεία των Φηρών.

Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν οι: Ζυθοποιία Φτέλος, Brusco cafe, Thira Gold Suites, Rigas Barber Shop, My Stampa, The Paper Shop, Atlantis Hotel, Spicy Bites.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης
Διαφήμιση

Σαντορίνη