Επιτυχημένο το Santorini Experience 2024

Με συμμετοχές από 35 χώρες και με αθλητές υψηλού επιπέδου

Με τη συμμετοχή επαγγελματιών και ερασιτεχνών αθλητών από 35 χώρες και με φόντο τα αξεπέραστης ομορφιάς σημεία του νησιού, όπως το Ηφαίστειο και το μονοπάτι που ενώνει την Οία με τα Φηρά, πραγματοποιήθηκε από τις 3 έως τις 6 Οκτωβρίου, για έβδομη χρονιά, το Santorini Experience.

ΗΠΑ, Αργεντινή, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Ιαπωνία, Ινδία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Μεγάλη Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία, Φινλανδία, Ολλανδία,  Σλοβενία, Ελβετία, Τουρκία, Ουγγαρία, Ιρλανδία, Λιθουανία, Ιταλία, Αυστρία,  Πολωνία, Βέλγιο, Σερβία και Κροατία είναι μόνο μερικές από τις χώρες του εξωτερικού απ’ όπου προήλθαν οι συμμετέχοντες στη φετινή διοργάνωση που χρόνο με τον χρόνο μεγαλώνει.

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Κολύμβηση “αστέρων” από το Ηφαίστειο
Το πρωί της Παρασκευής 4/10 οι συμμετέχοντες του Santorini Experience κολύμπησαν από το Ηφαίστειο έως το παλιό λιμάνι των Φηρών, έχοντας την επιβλητική όψη του νησιού μπροστά τους, στον συναρπαστικό αγώνα open water 1,5 μιλίου (2,4 χλμ.). 

Για αυτόν τον αγώνα βρέθηκε στη Σαντορίνη η παγκόσμια ελίτ της κολύμβησης ανοιχτής θάλασσας που συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Η Ιταλίδα παγκόσμια πρωταθλήτρια και πρωταθλήτρια Ευρώπης Barbara Pozzobon, η Ουγγαρέζα αργυρή πρωταθλήτρια σε παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και 4η Ολυμπιονίκης Anna Olasz, η Γερμανίδα παγκόσμια πρωταθλήτρια και πρωταθλήτρια Ευρώπης Leonie Beck, ο Ιταλός πρωταθλητής Ευρώπης Mario Sanzullo, ο Ιταλός πρωταθλητής Leonardo Favretti καθώς και πρωταθλητές Ελλάδος όπως ο Δημήτρης Νέγρης έλαβαν μέρος δοκιμάζοντας τις δυνάμεις τους στην εξαιρετική και γρήγορη κολυμβητική διαδρομή του Santorini Experience. Το “παρών” στη διοργάνωση έδωσε και ο Ιταλός προπονητής των κορυφαίων επιτυχιών σε Ολυμπιακούς αγώνες και παγκόσμια πρωταθλήματα Fabrizio Antonelli.

© Santorini Experience

Την πρώτη θέση στους άντρες μοιράστηκαν ο Δημητρης Νέγρης με τον Mario Sanzullo, ενώ στις γυναίκες πρώτη τερμάτισε η Barbara Pozzobon.

Τεχνικός Διευθυντής του κολυμβητικού αγώνα ήταν ο προπονητής κολύμβησης με Ολυμπιακές και παγκόσμιες διακρίσεις Νίκος Γέμελος.  

© Santorini Experience

Τρέξιμο στην Καλντέρα με θέα που κόβει την ανάσα
Η διοργάνωση επέστρεψε φέτος στις τρεις παλιές, γνώριμες και αγαπημένες trail running διαδρομές τρεξίματος πάνω στην Καλντέρα (15 χλμ., 10 χλμ. και 5 χλμ.), στο μονοπάτι που ενώνει την Οία με τα Φηρά. Όλες οι διαδρομές είχαν ως αφετηρία το εργοστάσιο αφαλάτωσης στην Οία, με σημεία χωμάτινης διαδρομής και τερματισμό πάλι στην Οία. Νικητής στους άντρες στα 15 χλμ/ αναδείχτηκε ο  Αλέξανδρος Καρύκας, ενώ στα 10 και τα 5 χλμ. πρωταγωνίστησε ο Πολωνός Patryk Sobczyk. Στις γυναίκες, στα 15 χλμ. νικήτρια αναδείχτηκε η Κατερίνα Ράδη, στα 10 χλμ. η Μαρία Μπέμπη και στα 5 χλμ. η Γερμανίδα Lina Haase.

Όλα τα αποτελέσματα των αγώνων τρεξίματος και κολύμβησης είναι διαθέσιμα εδώ.

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Στο πλαίσιο του Santorini Experience 2024, ο Δήμαρχος Θήρας Νίκος Ζώρζος δήλωσε: “Είναι χαρά μου, γιατί το Santorini Experience, ξεκίνησε σε μία άλλη περίοδο που ήμουν Δήμαρχος. Συνεχίζεται τώρα και είναι η 7η φορά. Είναι μία εξαιρετική διαδρομή και μοναδική στον κόσμο. Η διοργάνωση είναι άρτια και θα συνεχίζεται σ’ αυτή την 5ετία που είμαι Δήμαρχος. Στόχος μας είναι να προσπαθήσουμε να διοργανώσουμε παρόμοιες αθλητικές διοργανώσεις και φυσικά να επεκτείνουμε την τουριστική μας περίοδο. Η Σαντορίνη έχει να προσφέρει τη μοναδικότητα που έχει και την προίκισε η φύση. Το νησί μας έχει πολλά ενδιαφέροντα, με πρώτο το γεωπεριβάλλον και την ιδιαιτερότητα της φύσης. Είναι σημαντικό να μπορούμε να κάνουμε αθλητικές δράσεις και να έρχονται να απολαμβάνουν σπουδαίοι αθλητές τις ομορφιές του νησιού μας. Το Santorini Experience αποτελεί μία μοναδική εμπειρία για όλους. Εμείς θα συνεχίσουμε να διοργανώνουμε αθλητικές εκδηλώσεις. Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν ώστε ο αθλητισμός να ανθίσει στο νησί”.

Σημειώνεται πως η συμμετοχή των δημοτών Θήρας στους αγώνες τρεξίματος και κολύμβησης ήταν δωρεάν, σε μια προσπάθεια του Δήμου Θήρας να καλύψει την ανάγκη των κατοίκων για άθληση και ευεξία, δίνοντας τους παράλληλα την ευκαιρία να βρεθούν δίπλα σε κορυφαία ονόματα του αθλητισμού.

Παράλληλες δράσεις για τα παιδιά της Σαντορίνης
Με στόχο να φέρει τα νέα παιδιά κοντά στον αθλητισμό και σε υγιή αθλητικά πρότυπα, ο Δήμος Θήρας εμπλούτισε το φετινό πρόγραμμα με πολλές παράλληλες δράσεις για τα παιδιά του νησιού.

Το Σάββατο 5/10 ο χρυσός Ολυμπιονίκης Μιχάλης Μουρούτσος πραγματοποίησε μαθήματα taekwondo για παιδιά, ενώ στη συνέχεια υλοποίησε σεμινάριο στα αγωνιστικά τμήματα των συλλόγων taekwondo ΑΣ Λέοντες Σαντορίνης, ΑΣ Πάνθηρας και ΑΣ Ολυμπιακή Ακαδημία Σαντορίνης. Τα παιδιά χαιρέτισε με έναν σύντομο λόγο της η Δώρα Τσαμπάζη, δημοσιογράφος και σύζυγος του αείμνηστου δις αργυρού Ολυμπιονίκη του taekwondo Αλέξανδρου Νικολαΐδη.

© Santorini Experience

Για πρώτη φορά στη διοργάνωση, δύο σπουδαίες προσωπικότητες του αθλητισμού, o δις πρωταθλητής και ρέκορντμαν της Ευρωλίγκα με τον Ολυμπιακό Γιώργος Πρίντεζης και ο θρύλος της Ευρωλίγκα και πρωταθλητής Ευρώπης με τη Ρεάλ Μαδρίτης Joe Arlauckas, ένωσαν τις δυνάμεις τους και ήρθαν κοντά στα νέα παιδιά του νησιού προκειμένου να τους μάθουν τις βασικές αρχές του μπάσκετ. Την Κυριακή 6/10 τα παιδιά των συλλόγων της Σαντορίνης, με τη δυναμική συμμετοχή της Αθλητικής Ένωσης Σαντορίνης, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τους διεθνείς αστέρες του μπάσκετ και να μυηθούν στα “μυστικά” του αθλήματος.

© Santorini Experience

Στις παράλληλες δράσεις του Santorini Experience, συμπεριλήφθηκε και το Kids Running με τον Πρωταθλητή Ευρώπης στα 400μ. με εμπόδια Περικλή Ιακωβάκη. Το παιδικό τρέξιμο έγινε με τη δυναμική συμμετοχή του ΑΣ Ήφαιστου Θήρας και παιδιών του Δήμου Θήρας την Κυριακή 6/10 στο Δημοτικό Γήπεδο Θήρας (Πανθηραϊκού).

© Santorini Experience

Ο πρώην διεθνής καλαθοσφαιριστής και πρωταθλητής Ευρώπης Δημήτρης Παπανικολάου πραγματοποίησε ομιλίες για τη διαφορετικότητα, σε μαθητές του Γυμνασίου Φηρών, του Γυμνασίου Μεσαριάς, του Ειδικού Σχολείου στη Μεσαριά, του Γυμνασίου Εμπορείου και του Λυκείου Φηρών.

Επίσης, ο χάλκινος Ολυμπιονίκης στην ιστιοπλοΐα, Παύλος Καγιαλής μίλησε σε παιδιά του Ναυτικού Ομίλου Σαντορίνης. Πάνω από 40 παιδιά παρακολούθησαν με μεγάλη προσήλωση το ίνδαλμά τους να μιλάει για το άθλημα, την πορεία του και τις δυσκολίες αλλά και να δίνει συμβουλές για τη ζωή και τον αθλητισμό.

© Santorini Experience

Τέλος, με εισηγητή τον προπονητή μηχανοκίνητου αθλητισμού Θανάση Χούντρα, πραγματοποιήθηκαν ομιλίες για την οδική ασφάλεια, σε παιδιά του Λυκείου Φηρών, του ΕΠΑΛ Θήρας, του Γυμνασίου Φηρών και του Γυμνασίου Μεσαριάς. Οι ομιλίες ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες και κράτησαν το ενδιαφέρον των μαθητών που δεν δίστασαν σε κάποια σχολεία να ρωτήσουν για την επόμενη επίσκεψη του διακεκριμένου ομιλητή!

Το Santorini Experience 2024 έγινε με τη συνδιοργάνωση του Δήμου Θήρας και της ActiveMedia Group. Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

Διαφήμιση

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη