Επιβεβαίωση Σπίρτζη για 8,4 εκ. ευρώ για τον Αθηνιό

Δρομολογούνται οι διαδικασίες για οριστική λύση στο πολύπαθο λιμάνι του Αθηνιού στη Σαντορίνη, μετά από την απόφαση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστου Σπίρτζη, που εγκρίνει τη δέσμευση 8,4 εκ. ευρώ για τη δημοπράτηση του έργου “Επισκευή προβλήτα Αθήνιου Ν. Θήρας”.

Ο διαγωνισμός για την εκτέλεση του έργου θα διενεργηθεί με τη διαδικασία του ανοιχτού μειοδοτικού διαγωνισμού, με αναθέτουσα αρχή τη Διεύθυνση Λιμενικών Υποδομών της Γενικής Γραμματείας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Με την ολοκλήρωση του έργου, θα δοθεί οριστική λύση στα σοβαρά προβλήματα λειτουργικότητας που αντιμετωπίζει το λιμάνι τα τελευταία χρόνια. Υπενθυμίζεται ότι το έργο για το λιμάνι της Σαντορίνης ξεκίνησε το 2005, παραδόθηκε το 2010 και το 2016, μέσα σε μόλις 6 χρόνια, παρουσίασε σοβαρά προβλήματα στην προβλήτα που έδεναν τα πλοία της ακτοπλοΐας (μετακινήσεις πλακών στο υπόστρωμα της θάλασσας, σπηλαιώσεις στα κρηπιδώματα, εκρίζωση μεταλλικών αναδομών, καθιζήσεις και ρωγμές στο οδόστρωμα κ.ά). Με την υλοποίηση του έργου θα αποκατασταθούν άμεσα και άρτια όλες οι προκληθείσες ζημίες.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη