Επτά φαγητά για μικρούς σεφ


Δεν είναι λίγα τα παιδιά που τους αρέσει να περνούν την ώρα τους στο σπίτι βοηθώντας τη μαμά ή το μπαμπά να μαγειρέψουν. Οι πειραματισμοί στην κουζίνα τα κάνουν να ξεχνιούνται, να διασκεδάζουν και να περνούν δημιουργικά τον χρόνο τους. Πάντα υπό την επίβλεψη των μεγάλων, υπάρχουν συνταγές εύκολες στην παρασκευή τους, με απλά καθημερινά υλικά και με τις οποίες μπορούν να ασχοληθούν οι νεαροί μάγειρες από πολύ μικρή ηλικία.

Ψωμί ή πίτσα
Μια απλή συνταγή για ψωμί ή για πίτσα είναι μια πρώτης τάξης ευκαιρία για να καταπιαστούν τα παιδιά με τη μαγειρική. Αφήστε τα να πλάσουν τη ζύμη με τα χέρια τους και να εκτονώσουν την ενέργειά τους εκεί. Τα παιδιά μπορούν να μάθουν να φτιάχνουν μαλακή και αφράτη ζύμη για ψωμάκια που θα γίνει το κολατσιό τους στο σχολείο, ή στην περίπτωση της πίτσας μπορούν να βάλουν διάφορα λαχανικά της αρεσκείας τους μαζί με τυρί και ζαμπόν και να φτιάξουν μια εύκολη και πεντανόστιμη πίτσα.

Σάλτσες
Μια εύκολη συνταγή για σάλτσα ντομάτας είναι απαραίτητη σε κάθε κουζίνα και κάθε μάγειρα, μικρό ή μεγάλο. Τη χρησιμοποιούμε στα ζυμρικά μας, την απλώνουμε σε πίτσα, φτιάχνουμε κρέας κοκκινιστό και πολλές ακόμα συνταγές. Με την προσθήκη μπαχαρικών ή μυρωδικών, οι ουρανίσκοι των παιδιών σίγουρα θα ευχαριστηθούν και οι σάλτσες θα γίνουν άλλο ένα από τα φαγητά που θα ετοιμάζουν ευχαρίστως.

Αυγά
Από τις πιο απλές παρασκευές στην κουζίνα. Σε λίγα λεπτά είναι έτοιμα προς κατανάλωση, ενώ μπορούν επίσης, να αποτελέσουν την πρώτη ύλη για υπέροχα πιάτα, όπως η ομελέτα, τα scrambled eggs κ.α. Η συγκεκριμένη συνταγή κάνει τα παιδιά σας να εξοικειωθούν με την έννοια του χρόνου στο ψήσιμο ή βράσιμο.

Σούπες
Οι σούπες αποτελούν μια ακόμα εξαιρετικά εύκολη και πολύ υγιεινή συνταγή για μικρούς και μεγάλους μάγειρες. Τι πιο απλό από το να φτιάξετε μια υπέροχη χορτόσουπα ή μια λαχταριστή ντοματόσουπα; Το μόνο που χρειάζεται είναι να μάθουμε στα παιδιά μας να βράζουν λαχανικά, να προσθέτουν ζωμό και να αλατίζουν…

Kοτόπουλο
Στα περισσότερα παιδιά αρέσει το κοτόπουλο, όπως και στους περισσότερους ενήλικες άλλωστε. Εκμεταλλευτείτε το λοιπόν και μάθετε τα παιδιά σας να φτιάχνουν το πιο νόστιμο κοτόπουλο. Πάρτε ένα ολόκληρο κοτόπουλο και αφήστε τα παιδιά σας –πάντα υπό την επίβλεψή σας βέβαια- να το αλατίσουν, να του βάλουν μπαχαρικά και να το αλείψουν με λαδάκι. Είναι αλήθεια ότι θα το ευχαριστηθούν πολύ. Βάλτε το κοτόπουλο στον φούρνο μαζί με μερικές πατατούλες και θα έχετε το καλύτερο γεύμα φτιαγμένο από τα παιδιά σας.

Σαλάτες
Για τα πιο μικρά σε ηλικία παιδιά η συμμετοχή τους στο φτιάξιμο μιας σαλάτας είναι μια χρήσιμη και διασκεδαστική δραστηριότητα. Στις μικρότερες ηλικίες, το να μπει το παιδάκι στην κουζίνα και να αισθανθεί χρήσιμο είναι ό,τι καλύτερο μπορείτε να του προσφέρετε. Αφήστε τα να πλύνουν τα λαχανικά, να τα κόψουν με τα χέρια τους και να βάλουν λάδι, ξύδι και αλάτι.

Κουλουράκια, μπισκότα, κουραμπιέδες, μελομακάρονα
Οι περισσότεροι αποφεύγουμε να φτιάξουμε κουλουράκια και μπισκότα στο σπίτι εκτός από μερικές εξαιρέσεις, όπως είναι οι γιορτές των Χριστουγέννων και του Πάσχα. Παρ’όλα αυτά η διαδικασία για το μαγείρεμά τους είναι η καλύτερη για τα παιδιά. Οπότε μην τους στερείτε την ευκαιρία να ζυμώσουν και να φτιάξουν μπισκότα σε ό,τι σχήματα θέλουν αυτά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”71″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη