Μ. Καφούρος: Ερώτηση για την καθυστέρηση πληρωμής του μεταφορικού ισοδύναμου σε επιχειρήσεις των Κυκλάδων

Ερώτηση για τις σημαντικές καθυστερήσεις στην καταβολή των χρηματικών ποσών του μεταφορικού ισοδύναμου στους επαγγελματίες των Κυκλάδων κατέθεσε προς τους Υπουργούς Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής και Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών ο  βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ Μάρκος Καφούρος.

Όπως αναφέρει ο κος Καφούρος, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν υποβληθεί, τη δεδομένη χρονική στιγμή οι επιχειρήσεις δεν έχουν πληρωθεί για το μεταφορικό ισοδύναμο για τις δαπάνες που ανάγονται στο 2ο εξάμηνο του 2022. Επίσης δεν έχει ανακοινωθεί αρμοδίως κανένας επίσημος προγραμματισμός για τη σχετική καταβολή.

“Η έγκαιρη καταβολή του Μεταφορικού Ισοδύναμου αποτελεί κομβικό ζήτημα επιβίωσης των νησιωτικών επιχειρήσεων που επωμίζονται τη σημαντική αύξηση του μεταφορικού κόστους και των υψηλών ακτοπλοϊκών εισιτηρίων”, τονίζει ο κος Καφούρος και ρωτά τους αρμόδιους υπουργούς τα παρακάτω:

  1. Πότε θα καταβληθούν τα οφειλόμενα ποσά, ώστε να δοθεί μια άμεση λύση στην καταβολή των ποσών του μεταφορικού ισοδύναμου των επιχειρήσεων στις Κυκλάδες για τα έτη 2022 και 2023 που βρίσκονται σε πολύμηνη καθυστέρηση;
  2. Σε ποια μέτρα και πολιτικές αποφάσεις ενδεχομένως θα προβείτε, με στόχο την αντιμετώπιση των αρρυθμιών στην απόδοση και την έγκαιρη καταβολή του μεταφορικού ισοδύναμου στις κυκλαδίτικες επιχειρήσεις;
Διαφήμιση

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη