Μ. Καφούρος: Ερώτηση για τη συνέχιση του προγράμματος απασχόλησης ανέργων 55 ετών και άνω σε Δημόσιο και Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ερώτηση προς τους υπουργούς Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών, Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης και Εσωτερικών, κατέθεσε ο βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ Μάρκος Καφούρος, ζητώντας τη συνέχιση και περαιτέρω ενίσχυση του προγράμματος απασχόλησης ανέργων ηλικίας 55 ετών και άνω σε φορείς του Δημοσίου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Με το πρόγραμμα αυτό, που ξεκίνησε το 2017 δημιουργήθηκαν 26.500 θέσεις εργασίας, πλήρους απασχόλησης για ανέργους ηλικίας 55-67 και 67-74 ετών που δεν είχαν συμπληρώσει τον απαιτούμενο συντάξιμο χρόνο για θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος.

Διαφήμιση

Ο κος Καφούρος επισημαίνει τη σπουδαιότητα του προγράμματος της ΔΥΠΑ, το οποίο έδωσε τη δυνατότητα σε ανέργους που πλησιάζουν την ηλικία συνταξιοδότησης να εργαστούν και να συμπληρώσουν τα απαραίτητα ένσημα και το ηλικιακό όριο για να λάβουν τη σύνταξή τους, ενώ παράλληλα οι φορείς του δημοσίου και ιδιαίτερα της τοπικής αυτοδιοίκησης στελέχωσαν κρίσιμες υπηρεσίες τους, όπως στην καθαριότητα, στη φύλαξη, στην εξυπηρέτηση πολιτών κ.α.

Με πρόσφατη ΚΥΑ των τριών Υπουργείων προστέθηκαν 5.000 νέες θέσεις εργασίες που όμως καλύφθηκαν άμεσα και πολλοί φορείς που
είχαν κάνει αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα επιχορήγησης για την απασχόληση των μακροχρόνια ανέργων 55+ ετών, δεν πρόλαβαν να ενταχθούν σε αυτό, με αποτέλεσμα να εκκρεμούν σήμερα πάνω από 2.500 αιτήματα.

Κατόπιν των παραπάνω, ο βουλευτής Κυκλάδων ρωτά τους αρμόδιους υπουργούς αν υπάρχει προγραμματισμός για άμεση συνέχιση του συγκεκριμένου προγράμματος απασχόλησης με τουλάχιστον 5.000 νέες θέσεις εργασίας και αν προτίθενται να διασφαλίσουν την απαραίτητη χρηματοδότηση ώστε το πρόγραμμα να συνεχιστεί και να μπορέσουν να καλυφθούν όλες οι ανάγκες και οι εκκρεμείς αιτήσεις.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη