“Εσωτερικοί Διάλογοι” της Ειρήνης Δρόσου – Μια ψαλμωδία προς τη γυναίκα

Ειρήνη Δρόσου

Μιλώντας με την Ειρήνη Δρόσου, δύο πράγματα είναι εύκολο να καταλάβει κανείς: την αγάπη της για τη Σαντορίνη και την αγάπη της για την μοντέρνα τέχνη. Και για τα δύο μιλάει με μεγάλο ενθουσιασμό…

Γέννημα θρέμμα Σαντορινιά, εμφάνισε από μικρή ηλικία την κλίση της προς τις τέχνες. Μεγαλώνοντας και έχοντας γεμίσει εικόνες και εμπειρίες από τα ταξίδια της στο εξωτερικό, κυρίως στην Ευρώπη και στην Αμερική, αποφάσισε να σπουδάσει αγιογραφία και στη συνέχεια ζωγραφική με δασκάλους τον Τάκη Σκοινά και την Γιούλη Γκικοπούλου. Η ζωγραφική ήταν αυτή που την κέρδισε και με την οποία αποφάσισε να ασχοληθεί πιο συστηματικά, κρατώντας όμως και τεχνικές από την αγιογραφία. Ως μέντορά της θεωρεί την Βασιλική Τσεκούρα, η οποία της εμφύσησε την αγάπη της για τη μοντέρνα τέχνη, που χαρακτηρίζει τα έργα της.

Έχοντας ήδη πραγματοποιήσει δύο εκθέσεις στο παρελθόν (το 2004 “Ηφαιστίτες” με έργα από θηραϊκή λάβα σε μικτή τεχνική και το 2008 “Καρδιά μου εσύ” με έργα από plexiglass σε μικτή τεχνική με φύλλο χρυσού), φέτος ετοιμάζει πυρετωδώς την έκθεση “Εσωτερικοί Διάλογοι”, τα εγκαίνια της οποίας θα γίνουν το βράδυ του Σαββάτου, 14/9, στο Μέγαρο Γκύζη.

“Θα εκτεθούν 60 πίνακες ζωγραφικής που συνιστούν μια ψαλμωδία προς τη γυναίκα” μας λέει η ίδια. Έργα μικτής τεχνικής (ελαιογραφίες και σπάτουλα σε καμβά) με έναν αφαιρετικό τρόπο έκφρασης.

Η έκθεση “Εσωτερικοί Διάλογοι”, της οποίας την επιμέλεια έχει ο Γιάννης Παπακωνσταντίνου, καλλιτεχνικός διευθυντής του Μεγάρου Γκύζη, θα φιλοξενείται στο Μέγαρο Γκύζη από τις 14 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 12 Οκτωβρίου. Τα εγκαίνια θα γίνουν το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου στις 20:00.

Δείτε την αφίσα της έκθεσης ΕΔΩ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης
Διαφήμιση

Σαντορίνη