Σαντορίνη: Εθελοντική δενδροφύτευση στο αεροδρόμιο

Δενδροφύτευση και ανθοφύτευση στον περιβάλλοντα χώρο του αεροδρομίου Σαντορίνης πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 29 Μαΐου, στο πλαίσιο των εθελοντικών δράσεων καθαρισμού και καλλωπισμού του Κρατικού Αερολιμένα Σαντορίνης. Τη δράση υλοποίησαν σε γιορτινή ατμόσφαιρα ο Αερολιμενάρχης Θήρας κ. Δημήτρης Γάκης και οι υπάλληλοι της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, με τη συμμετοχή δεκάδων παιδιών του κατηχητικού, υπό την καθοδήγηση του π. Χριστόφορου.

Κάθε παιδί φύτευσε με προσοχή το δικό του φυτό και τοποθέτησε ένα μικρό ταμπελάκι με το όνομά του, αναλαμβάνοντας την «υιοθεσία» του, δηλαδή τη φροντίδα και το πότισμά του, δίνοντας έτσι το παράδειγμα και το μήνυμα της αγάπης, του πολιτισμού και της υπευθυνότητας.

dendrofyteysi_aerodromio

Τον χώρο επισκέφτηκε και ο σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος, τον οποίο υποδέχτηκε ο Αερολιμενάρχης. Ο Αρχιεπίσκοπος φύτευσε δέντρο ελαίας, σύμβολο του πολιτισμού, της δημιουργίας και του πνεύματος, θεμελιώνοντας σχετική μαρμάρινη επιγραφή εις ανάμνηση της επίσκεψής του.

Η όλη δράση εντάσσεται στην εβδομάδα περιβάλλοντος και στην γενικότερη προσπάθεια καθαρισμού και καλλωπισμού του Αεροδρομίου και του νησιού μας. Τα φυτά ήταν μια ευγενική προσφορά της κυρίας Μ. Παπαδογιαννάκη.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη