Εθελοντικός καθαρισμός των παραλιών σε Περίσσα και Καμάρι την Κυριακή

Η ΓΕΩΘΗΡΑ θα συμμετέχει την Κυριακή 17 Απριλίου στην Πανελλήνια Εθελοντική Δράση Let’s do it Greece 2016 με κεντρικό σύνθημα «Πάμε να καθαρίσουμε εθελοντικά ολόκληρη την Ελλάδα μέσα σε μία μόνο μέρα!».

Με στόχο τον συντονισμό κοινών δράσεων στην περιοχή του Δήμου Θήρας, η ΓΕΩΘΗΡΑ καλεί όλους τους εθελοντικούς φορείς, συλλόγους, σχολεία και μεμονωμένους πολίτες να συμμετάσχουν στην εκστρατεία «Let’s Do it Greece 2016» με σκοπό την στήριξη της μεγάλης και πρωτοφανούς για τα ελληνικά δεδομένα εθελοντικής προσπάθειας.

Σε ό,τι αφορά στη Σαντορίνη, η Πανελλήνια Εθελοντική Δράση Let’s do it Greece 2016 θα πραγματοποιηθεί φέτος με συντονισμό από τη ΓΕΩΘΗΡΑ στην παραλία της Περίσσας με σημείο συνάντησης στον Τίμιο Σταυρό (Περίσσας) και στην παραλία του Καμαρίου με σημείο συνάντησης έξω από τον κινηματογράφο Villaggio. Ώρα συνάντησης και στα δύο σημεία 11:00 π.μ.

Η ΓΕΩΘΗΡΑ παρέχει στους εθελοντές γάντια, σακούλες και νερά, ένώ θα μεριμνήσει και για την αποκομιδή των συλλεχθέντων απορριμμάτων.

Σε σχετική ανακοίνωσή της η ΓΕΩΘΗΡΑ αναφέρει: “Ελπίζουμε όλοι εσείς που διακατέχεστε από υψηλό αίσθημα εθελοντισμού και αγάπης για τον τόπο μας, να στηρίξετε τη μεγάλη αυτή προσπάθεια και να διαδώσουμε από κοινού το μήνυμα για ένα καθαρό και όμορφο περιβάλλον… Η  συμμετοχή των Θηραίων πολιτών θα έδινε μια σημαντική δυνατότητα σε όλους και κυρίως στα παιδιά να αναπτύξουν μέσα από μια περιβαλλοντική ενέργεια τον εθελοντισμό στην αντιμετώπιση σημαντικών περιβαλλοντικών ζητημάτων, όπως η διαχείριση των απορριμμάτων και η πρόληψη στην παραγωγή αποβλήτων. Από αυτή την ευαισθητοποίηση ευελπιστούμε να γίνει το νησί μας πιο καθαρό, πιο όμορφο και πιο φιλικό, με σύνθημα «Γίνε η Αλλαγή που Περιμένεις, στο νησί που αγαπάς». Σας περιμένουμε όλους εκεί! Let’s do it Santorini!”

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής ανακοινώσεις, ανάλογες δράσεις στο πλαίσιο του Let’s do it Greece θα γίνουν σε 13 ακόμα νησιά του Ν. Αιγαίου (Αντίπαρο, Αστυπάλαια, Κάσο, Κέα, Κάλυμνο, Λέρο, Μήλο, Μύκονο, Πάρο, Ρόδο, Σύρο, Σίφνο και Τήνο).

Περισσότερες πληροφορίες για το Let’s do it Greece υπάρχουν στη διεύθυνση www.letsdoitgreece.org


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη