Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής με ένα πιάνο για όλους στο Εργοστάσιο Τεχνών Σαντορίνης

Το Εργοστάσιο Τεχνών Σαντορίνης μαζί με το Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας "Δ.Νομικός" συμπληρώνουν φέτος 10 χρόνια πορείας και συνεχίζουν να προβάλλουν την πολιτιστική κληρονομιά της Σαντορίνης και να υποστηρίζουν κάθε δράση πολιτισμού και τέχνης

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής, κάθε χρόνο στις 21/6, αποτελεί μια ξεχωριστή γιορτή που ενώνει εκατομμύρια ανθρώπους σε όλη την Ευρώπη και τον κόσμο μέσα από τη μαγεία της μουσικής. Καθώς επικεντρώνεται στην προώθηση της ζωντανής μουσικής και στην ενθάρρυνση των μουσικών να παίζουν σε δημόσιους χώρους, το Εργοστάσιο Τεχνών  Σαντορίνης (SAF) βγάζει για τρεις ημέρες το πιάνο του στην αυλή του Βιομηχανικού Μουσείο Τομάτας “Δ.Νομικός”, στη Βλυχάδα, και προσκαλεί ερασιτέχνες και επαγγελματίες μουσικούς να παίξουν τα αγαπημένα τους κομμάτια δημόσια.

Το πιάνο αυτό έχει χρησιμοποιηθεί από μουσικούς από όλο τον κόσμο που μας ταξίδεψαν στο πλαίσιο παλιότερων φεστιβάλ του SAF με τις μελωδίες τους και τώρα έρχεται η σειρά των επισκεπτών να συμμετέχουν σε αυτή τη μουσική διαδρομή. Το πιάνο θα παραμείνει στην αυλή του μουσείου από την Παρασκευή 21/6 μέχρι την Κυριακή 23/6 και θα είναι διαθέσιμο στο κοινό τις ώρες λειτουργίας του χώρου (10:00-18:00)

Η ιδέα για τη γιορτή της Μουσικής γεννήθηκε στο Παρίσι το 1982, από τον τότε Γάλλο Υπουργό Πολιτισμού Jack Lang. Στόχος του ήταν να δημιουργήσει μια εκδήλωση που θα προσέφερε δωρεάν πρόσβαση στη μουσική για όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας, κοινωνικής τάξης ή μουσικού γούστου. Η πρώτη Fête de la Musique σηματοδότησε την αρχή ενός θεσμού που γρήγορα υιοθετήθηκε από άλλες χώρες, κατακτώντας τις καρδιές των Ευρωπαίων. Η Ελλάδα ήταν η πρώτη χώρα που αγκάλιασε τον θεσμό εκτός Γαλλίας, το 1985. Έκτοτε η γιορτή της Μουσικής έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής μουσικής σκηνής, με εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται σε κάθε γωνιά της χώρας.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης
Διαφήμιση

Σαντορίνη