Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού στις 13 Νοεμβρίου

Κλικ για μεγαλύτερο μέγεθος

Την Κυριακή 13 Νοεμβρίου, τα οινοποιεία των Δρόμων του Κρασιού της Ελλάδας, συμμετέχουν μαζί με εκατοντάδες άλλα οινοποιεία της Ευρώπης, στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού και προσκαλούν τους φίλους του κρασιού να γιορτάσουν μαζί τους.

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού ξεκίνησε το 2009 ως μια πρωτοβουλία της RECEVIN (European Network of Wine Cities) και πραγματοποιείται κάθε χρόνο τη δεύτερη Κυριακή του Νοεμβρίου. Σύντομα ξεπέρασε τα ευρωπαϊκά σύνορα και πλέον η Ημέρα Οινοτουρισμού γιορτάζεται το δεύτερο Σαββατοκύριακο του Νοεμβρίου και στις ΗΠΑ, Αργεντινή και Ουρουγουάη.

Οι επισκέπτες των οινοποιείων θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στις αμπελοοινικές περιοχές, να γνωρίσουν τους Έλληνες οινοπαραγωγούς, να απολαύσουν τους πανέμορφους αμπελώνες, να ξεναγηθούν στους χώρους παραγωγής, ωρίμανσης και παλαίωσης οίνων, να δοκιμάσουν νέες και παλαιωμένες σοδειές, αλλά και να ενημερωθούν για τα φρέσκα κρασιά του φετινού τρύγου που μόλις ολοκληρώθηκε.

Στον εορτασμό της «Ευρωπαϊκής Ημέρας Οινοτουρισμού» συμμετέχουν όλες οι περιφερειακές ενώσεις οινοπαραγωγών της χώρας μας και συγκεκριμένα:

– Η Ένωση Οινοπαραγωγών «Οίνοι Βορείου Ελλάδος»
– Η Ένωση Οινοπαραγωγών Κεντρικής Ελλάδας
– Η Ένωση Οινοπαραγωγών Αμπελώνα Αττικής
– Η Ένωση Οινοπαραγωγών Αμπελώνα Πελοποννήσου
– Η Ένωση Οινοποιών Αμπελουργών Νήσων Αιγαίου
– Το Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης

wine_touristsΗ Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού είναι μια θαυμάσια ευκαιρία να μυηθείτε στον μαγευτικό κόσμο του κρασιού, να γνωρίσετε τη διαδικασία της οινοπαραγωγής και να δοκιμάσετε εξαιρετικά Επώνυμα Ελληνικά Κρασιά.

Περισσότερες πληροφορίες για τα οινοποιεία της κάθε περιοχής και τις εκδηλώσεις που έχουν προγραμματίσει, μπορείτε να λάβετε από τις Περιφερειακές Ενώσεις Οινοπαραγωγών:

Οίνοι Βορείου Ελλάδος (EN.O.A.B.E.): τ. 2310 281617, e. info@wineroads.gr, www.wineroads.gr – www.winesofnorthgreece.gr, f: winesofnorthgreece

Ένωση Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Κεντρικής Ελλάδας (ΕΝ.Ο.Α.Κ.Ε.): τ. 2233080324 & 2108075512, e. info@enoake.gr, www.enoake.gr, f: Wines of Central Greece

Ένωση Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Αττικής (ΕN.O.A.A.): τ. 2294032508, e. info@enoaa.gr, ww.enoaa.gr, f: atticavineyards

Ένωση Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Πελοποννήσου (ΕΝ.Ο.Α.Π.): τ. 6979116736, f: winesOfPeloponnese

Ένωση Οινοποιών Αμπελουργών Νήσων Αιγαίου (ΕΝ.Ο.Α.Ν.Α.): τ. 2242069860, e. enoanawines@gmail.com

Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης: τ. 2810300688, e. info@winesofcrete.gr, www.winesofcrete.gr, f: winesofcrete

ή στο portal του Επώνυμου Ελληνικού Κρασιού: www.newwinesofgreece.com


Στη Σαντορίνη συγκεκριμένα, την Κυριακή 13 Νοεμβρίου:

– Το Οινοποιείο Βενετσάνου θα είναι ανοικτό από τις 9:30 έως τις 17:00 και όλα τα wine tours θα γίνουν δωρεάν.
– Το Κτήμα Σιγάλα θα είναι ανοιχτό 11:00-18:00 και θα παρέχει έκπτωση 10% στις φιάλες αγοράς.
– Το οινοποιείο της SantoWines θα προσφέρει δωρεάν σε όλους τους επισκέπτες γευσιγνωσία οίνων από τις 10:00 έως τις 16:00, καθώς και οργανωμένες ξεναγήσεις με προβολή ντοκιμαντέρ για τον θηραϊκό αμπελώνα κάθε 2 ώρες (10:00 – 12:00 – 14:00 – 16:00). Παράλληλα, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν μέρος σε διαγωνισμό στο Facebook με πλούσια δώρα για 5 νικητές που θα αναδειχτούν μέσω κλήρωσης.
– Το Οινοποιείο Αρτέμη Καραμολέγκου θα είναι ανοιχτό 11:00-15:00 με ελεύθερη είσοδο και περιήγηση.
– Η Οινοποιία Γαβαλά θα είναι ανοιχτή τις ώρες 10:00-15:00.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη