Διαγωνισμός European Young Chef 2018: Στην τρίτη θέση ο εκπρόσωπος του Νοτίου Αιγαίου

Την τρίτη θέση κατέλαβε ο νεαρός σεφ από την Μύκονο Αντώνης Δημοβασίλης κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού για την ανάδειξη του European Young Chef 2018, που πραγματοποιήθηκε στο Galway της Ιρλανδίας στις 25-26 Νοεμβρίου. Στον διαγωνισμό πήραν μέρος φιναλίστ από τις Γαστρονομικές Περιφέρειες της Ευρώπης, παρουσιάζοντας καινοτομίες σε παραδοσιακά πιάτα από τις περιφέρειές τους.

Την πρώτη θέση και τον τίτλο του Ευρωπαίου Νέου Σεφ για το 2018 κατέκτησε ο Chef  Andreas Bjerring από την Δανία, ενώ στη δεύτερη θέση βρέθηκε η Chef Andriuc Andra από τη Ρουμανία.

Η συμμετοχή του Αντώνη Δημοβασίλη στον διαγωνισμό “European Young Chef 2018”  πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, σε συνεργασία με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων, στρατηγικό εταίρο της ΠΝΑΙ στον δρόμο για την απόκτηση του τίτλου της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης 2019.

Οι νεαροί φιναλίστ παρουσίασαν τις καινοτομίες τους σε παραδοσιακά πιάτα της πατρίδας τους και διαγωνίστηκαν για τον τίτλο του Ευρωπαίου Νέου Σεφ 2018. Την Κυριακή 25/11 παρουσιάστηκε το παραδοσιακό πιάτο των διαγωνιζομένων και τη Δευτέρα 26/11 πραγματοποιήθηκε η διαγωνιστική διαδικασία, κατά την οποία έπρεπε οι σεφ να παρουσιάσουν στην κριτική επιτροπή το ίδιο πιάτο αλλά με νέα καινοτόμα προσέγγιση, διατηρώντας την ίδια ακριβώς γεύση.

Ο Αντώνης Δημοβασίλης -ο οποίος επιλέχθηκε να εκπροσωπήσει την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου μετά από διαγωνιστική διαδικασία σε πέντε νησιά των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων- έκλεψε τις εντυπώσεις με τις γαστρονομικές του ικανότητες με το πιάτο του “Αρχέγονον” (σφυρίδα με πουρέ τοπιναμπούρ και σούπα κακαβιάς).

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος δήλωσε σχετικά:

“Είμαστε πολύ περήφανοι που η νέα γενιά του Νοτίου Αιγαίου συνεχώς αποδεικνύει πως στοχεύει ψηλά. Στη ζωή είναι σημαντικό να θέτουμε στόχους και να τους υπηρετούμε, εργαζόμενοι σκληρά προς αυτήν την κατεύθυνση. Θέλω να συγχαρώ τον Αντώνη Δημοβασίλη που εκπροσώπησε επάξια τα νησιά μας και διακρίθηκε μέσα στην πρώτη τριάδα, ανάμεσα σε ταλαντούχους εκπροσώπους των έτερων γαστρονομικών περιφερειών της Ευρώπης. Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συνεχίζει να προβάλλει τα νησιά μας ως παγκόσμιους τουριστικούς προορισμούς και μέσα από τον γαστρονομικό της πλούτο και σε αυτήν την προσπάθεια χρειάζεται δίπλα της ανθρώπους με αγάπη για τη δουλειά τους όπως ο Αντώνης Δημοβασίλης.”

Θυμίζουμε ότι η ο αντίστοιχος διαγωνισμός για την ανάδειξη του Ευρωπαίου νεαρού σεφ της επόμενης χρονιάς, θα πραγματοποιηθεί στο Νότιο Αιγαίο, που θα είναι και Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης για το 2019.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη