Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Η ανάπτυξη του παιδιού, του μικρού ανθρώπου. Η πορεία του από τη νηπιακή ηλικία ως την ενηλικίωση.

28/08/2012 @ 20:00 - 22:00

Δωρεάν

Η κ. Μίνα Μπούρου* στην προηγούμενη διάλεξή της, για την ψυχανάλυση, η οποία έγινε στό Μπελλώνειο στις 28 Απριλίου, μίλησε συνοπτικά για το τι είναι ψυχανάλυση, σε τι συνίσταται, ποιός την ανακάλυψε καί πότε. Επίσης σε ποιές περιπτώσεις ενδείκνυται να επισκεφθούμε ένα ψυχαναλυτή, καθώς καί το πώς μπορεί αυτός να μας βοηθήσει.

Την 28η Αυγούστου θα προχωρήσει ένα βήμα παρά πέρα. Θα μιλήσει την ανάπτυξη του παιδιού, του μικρού ανθρώπου, του ανθρώπινου πλάσματος. Την πορεία της εξέλιξής του ως πρόσωπο καί υποκείμενο επιθυμίας.

Το νεογέννητο βρέφος κάνει μιά μακρά διαδρομή πού το οδηγεί στο να γίνει πρόσωπο δηλαδή ΠΑΙΔΙ,ΕΦΗΒΟΣ,ΕΝΗΛΙΚΟΣ,ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΟΣ.

Εξελίσσεται συγχρόνως σε υποκείμενο επιθυμίας, δηλαδή ανθρώπινο ον που έχει δικές του επιθυμίες, δικά του θέλω καί στην καλύτερη περίπτωση ξέρει τι επιθυμεί, τι θέλει, ξέρει τι θέλει.Θα δούμε τι ρόλο παίζει ο λόγος, η ομιλία σ’αυτό το ταξίδι που αρχίζει πριν ακόμη και τη σύλληψη και συνεχίζεται όταν το μικρό ανθρωπάκι βγαίνει από τα σπλάχνα της μητέρας του στο φώς, βλέπει για πρώτη φορά το φως της μέρας.
Ποιο το βάρος, η σημασία της ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΗΣ ΠΗΓΗΣ,ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ. Γιατί είναι ζωογόνος καί εξαρχής η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΚΑΙ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ. Τέλος, πως υφαίνεται το εγώ-υποκείμενο του νηπίου μέσω του πάρε-δώσε,στις συνεχείς ανταλλαγές με τους γονείς, καθώς οι καθημερινές φροντίδες είναι απολύτως απαραίτητες γιά τη ζωή του βρέφους. Ποιοί οι κίνδυνοι,οι υπερβολικές επενδύσεις των γονέων που μπορεί να εμποδίσουν τη σωστή άνθιση της ζωής του.
*Η κ. Μίνα Μπούρου είναι ψυχολόγος – ψυχαναλύτρια

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
28/08/2012
Ώρα:
20:00 - 22:00
Κόστος:
Δωρεάν
Κατηγορία Εκδήλωση:

Χώρος Διεξαγωγής

Μπελλώνειο Πολιτιστικό Κέντρο
Φηρά
Σαντορίνη, 84700 Greece