17.2 C
Santorini
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ευρωεκλογές με σταυρό και δηκτικά σχόλια του ΣΥΡΙΖΑ

Share

europeanelections_200x200Aλλαγή του νόμου για τις ευρωεκλογές του ερχόμενου Μαΐου σχεδιάζει η Κυβέρνηση ώστε οι ευρωβουλευτές να εκλέγονται με σταυρό και όχι με λίστα, όπως συμβαίνει μέχρι τώρα.

Αυτό λέγεται ότι συμφώνησαν κατά τη χθεσινή (8/2/2014) συνάντησή τους ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος

Λέγεται επίσης ότι αποφασίστηκε επίσης να διπλασιαστεί ο αριθμός των υποψήφιων ευρωβουλευτών για κάθε κόμμα που θα συμμετέχει στις εκλογές. 

Ενδεικτικό του κλίματος συναίνεσης από πλευράς ΠΑΣΟΚ είναι το σχόλιο του κ. Βενιζέλου ο οποίος μιλώντας σε δημοσιογράφους είπε «οτιδήποτε συνιστά συμμετοχή, έκφραση, πλουραλισμό, δυνατότητα του πολίτη να εκφραστεί, θετικό είναι».

Στην αντίπερα όχθη η αξιωματική αντιπολίτευση δηλώνει ότι πρόκειται για «άλλη μια απέλπιδα προσπάθεια της δικομματικής κυβέρνησης να αποφύγει την επερχόμενη εκλογική συντριβή».

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ «οι δύο κυβερνητικοί εταίροι πλασάρουν ως “ανανέωση” με πρόσωπα εκτός των “κομματικών μηχανισμών” την κατάργηση της λίστας στις ευρωεκλογές και την αντικατάστασή της με σταυρό προτίμησης, ενώ στην πραγματικότητα ψάχνουν προσωπικούς στρατούς υποψηφίων βουλευτών που θα επιδίδονται στη μάχη του σταυρού για να διασώσουν μια κυβέρνηση που καταρρέει υπό το βάρος της αποτυχίας της».

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη