Εξαγορά μαμούθ του WhatsApp από το Facebook

facebook_whatsappΣτη μεγαλύτερη αγορά που έχει πραγματοποιήσει μέχρι τώρα, προχώρησε πριν λίγες ημέρες το Facebook, δαπανώντας 19 δισ. δολάρια για να αποκτήσει τη δημοφιλή υπηρεσία μηνυμάτων WhatsApp!

Το WhatsApp, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του Facebook, αποτελεί μία ταχέως αναπτυσσόμενη υπηρεσία μηνυμάτων σε πραγματικό χρόνο που λειτουργεί σε smartphones, με πάνω από 450 εκατ. χρήστες κάθε μήνα, εκ των οποίων το 70 % είναι καθημερινά ενεργοί, ενώ πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι ανοίγουν έναν λογαριασμό κάθε μέρα.

Ένας από τους λόγους που το WhatsApp θεωρείται ότι σύντομα θα εκτοπίσει την αποστολή SMS είναι ότι οι χρήστες που χρησιμοποιούν την εφαρμογή δεν χρεώνονται ανάλογα με τον αριθμό των σύντομων μηνυμάτων που στέλνουν. Ακόμα, είναι απαλλαγμένοι από τις επιπλέον χρεώσεις την αποστολής SMS με περιαγωγή (roaming).

Ωστόσο, τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας δεν θα πρέπει να φοβούνται την μείωση των εσόδων τους από τη μειωμένη διακίνηση SMS, αφού το WhatsApp δημιουργεί κίνηση δεδομένων στα δίκτυά τους και τελικά ωθεί τους χρήστες στην υπογραφή συμβολαίων με περισσότερα MB. Με το WhatsApp οι χρήστες μπορούν να στείλουν όχι μόνο μηνύματα κειμένου αλλά και πιο «βαριά» αρχεία, όπως φωτογραφίες, βίντεο και ηχητικά μηνύματα. Αυτό μπορεί να σημαίνει μεγάλη κίνηση data μέσω των δικτύων κινητής τηλεφωνίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη