Λιμεναρχείο Θήρας: Ευαισθητοποίηση εθελοντών σε θέματα προστασίας θαλασσίου περιβάλλοντος

Πρόσκληση σε πολίτες που θέλουν να ενταχθούν εθελοντικά, με όποιο μέσο διαθέτει ο καθένας, στο τοπικό σχέδιο αντιμετώπισης ρύπανσης, απευθύνει η Λιμενική Αρχή Θήρας, με αφορμή τη σημερινή (5/6) “Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος” πιο γιορτάζεται σε όλες τις χώρες-μέλη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, με στόχο την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση, εκπαίδευση και ενεργοποίηση της περιβαλλοντικής συνείδησης όλων των πολιτών.

“Η ενεργοποίηση για την προστασία του περιβάλλοντος είναι στόχος υψίστης προτεραιότητας, αποτελεί δικαίωμα αλλά και υποχρέωση όλων μας έτσι ώστε να εξασφαλίσουμε ένα καλύτερο παρόν και ένα ακόμη καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας. Θα πρέπει όλοι μαζί να προσπαθήσουμε να διασφαλίσουμε ότι οι θάλασσες, οι ακτές αλλά και οι παραλίες του όμορφου νησιού μας θα παραμείνουν καθαρές”, σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Λιμενική Αρχή Θήρας.

Δύτες, αλιείς με τα σκάφη τους και άλλοι εθελοντές μπορούν να δηλώσουν την επιθυμία τους να ενταχθούν στο τοπικό σχέδιο αντιμετώπισης ρύπανσης που διαθέτει η Λιμενική Αρχή Θήρας, καλώντας στα τηλέφωνα του Λιμεναρχείου 2286022239 ή 2286028702 (αρμόδιο τμήμα προστασίας θαλασσίου περιβάλλοντος).

Υπενθυμίζεται ότι οι θάλασσες και οι ακτές κινδυνεύουν από τα απορρίμματα, τα απόβλητα από παράκτιες δραστηριότητες και λιμενικές εγκαταστάσεις, καθώς και από τη λειτουργική και ατυχηματική ρύπανση από σκάφη/πλοία. Για κάθε περιστατικό ρύπανσης που εντοπίζετε, μη διστάσετε να ενημερώσετε άμεσα την πλησιέστερη Λιμενική Αρχή, παρέχοντας τις πληροφορίες που θα σας ζητηθούν (ακριβή τοποθεσία, πηγή προέλευσης της ρύπανσης κλπ). Το τριψήφιο τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης για το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος είναι το 108, το οποίο λειτουργεί όλο το 24ωρο.

Διαφήμιση

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη